Tenefüs zili 'Dombra' olunca veliler ayaklandı

Kayseri'deki bir okulun zil melodisi, bazı velilerin tepkisine neden oldu. Veliler okulda siyaset yapılmamasını isterken, okul yönetiminden, uzun süredir şarkının orjinalinin çalındığı açıklaması geldi.

Haberler 30.09.2014 - 06:37

Kayseri’nin merkez Hacılar İlçesi Beğendik Mahallesi’nde bulunan Hacı Sami Boydak İlkokulu ve Ortaokulu’nda ders aralarında çalınan zillerin melodisinin 'Dombra' şarkısı olarak seçilmesi, tepkileri de beraberinde getirdi.

30 Mart'taki yerel seçimler öncesinde Uğur Işılak tarafından o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan’a uyarlanan şarkının siyasi bir simge haline dönüştüğünü öne süren bazı veliler, Dombralı zilin değişmesini istedi.

Şarkının siyasi bir melodi haline geldiğini belirten veliler, okullarda çocukların siyasete alet edilmemesini istedi.

Okul yönetimi ise uzun süredir şarkının orijinalinin çalındığını ve etkinliklerde de sık sık kullanılan şarkının siyasi bir içeriğinin olmadığını savundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız