ABD'li KOBİ'lerin kreditörü iflas bayrağını çekti

ABD’nin KOBİ’lere kredi veren en büyük kuruluşu olan CIT iflastan korunma başvurusunda bulundu.

Haberler 02.11.2009 - 10:19

ABD'de küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi veren başlıca bankalardan CIT Group küresel kriz nedeniyle faaliyetlerini karşılayacak fon bulamaması ve resesyon nedeniyle verdiği kredilerdeki daralma nedeniyle dün iflas koruma talebinde bulundu.

CIT, 70 milyar dolarlık varlığıyla Amerikan şirketler tarihinin iflastan korunma başvurusunda bulunan beşinci büyük şirketi oldu.

Aylardır beklenen ve ABD şirket tarihinde yaşanan iflasları arasında en büyüklerden olan CIT iflasının, kısa vadede finans sisteminde şok etkisi yaratması beklenmiyor. Ancak CIT'in iflası kırılgan ABD ekonomisinin üzerinde yeni baskılar yaratabilir.

CIT, iflas koruması altında bulunduğu sürede borçlarını 10 milyar dolar civarında azaltmayı hedefliyor.

2009 ortası itibariyle CIT ve faaliyet gösteren birimlerinin varlıkları 71 milyar dolar, borcu ise 64.9 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

CIT CEO’su Jeffrey Peek, yıl sonuna kadar iflastan korunma yasası kapsamından çıkmayı amaçladıklarını ifade etti.

İflas koruma başvurusu ile geçici bir süre (30 gün) için alacaklılar icra başlatamıyor. Şirket de bu süre içerisinde yeniden yapılanma ya malları tasfiye gibi konularda zaman kazanıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız