Deutsche Bank ABD'ye 14 milyar dolar ödemeyecek

Alman finans devi Deutsche Bank, ABD hükümetinin talep ettiği 14 milyar dolarlık uzlaşma bedelini ödemeyeceğini açıkladı.

Haberler Anadolu Ajansı 17.09.2016 - 09:30

Alman finans devi Deutsche Bank'dan yapılan yazılı açıklamada, ABD Adalet Bakanlığı ile 2005-2007 yıllarında gerçekleştirilen konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymetler (RMBS) faaliyetleriyle konusunda müzakere edildiğini teyit edildi.

ABD basınında çıkan haberlerde geçen 14 milyar dolarlık uzlaşma bedeli talebini de doğrulayan Banka, Bakanlığın kendilerinden karşı teklif beklediğini bildirdi.

Deutsche Bank'in sunacağı karşı teklifin 14 milyar doların oldukça altında olacağına işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Deutsche Bank, potansiyel hukuki iddialar için belirtilen tutara yakın bir ödeme yapma niyetinde değildir. Müzakereler henüz yeni başlıyor. Banka, müzakerelerin eş düzeydeki diğer bankaların ödedikleri ciddi derecede düşük uzlaşma bedellerine benzer bir miktarla sonuçlanmasını beklemektedir."

ABD Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız