Beş ilde elektrik özel sektöre geçti

Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi, Eti Gümüş'e devredildi.

Haberler 02.06.2010 - 12:32

Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak ve Bilecik illerinde 1 milyon 300 bin aboneye hizmet veren Osmangazi Elektrik Dağıtım Şirketi'nin özelleştirilmesi için açılan ihalede en yüksek teklifi, Eti Gümüş şirketi vermişti.

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun da ihale sonucunu onaylamasının ardından şirket devredildi. Eti Gümüş, 485 milyon dolarlık ihale bedelini peşin olarak ödedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Osmangazi Elektrik'in devriyle elektrik dağıtımının yüzde 28'inin özel sektöre bırakıldığını belirtti.

Eti Gümüş'ün bağlı olduğu Yıldızlar Holding, Osmangazi ödemesi için Akbank'tan kredi aldı.

Reuters'a konuşan bir holding yetkilisi, Akbank'tan 375 milyon dolarlık, 3 yılı geri ödemesiz 7 yıl vadeli kredi kullandıklarını, kalan miktarı ise özkaynaklardan karşıladıklarını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız