ÇEDBİK Türkiye’de

ÇEDBİK çevre dostu binaların belgelenmesi için BREAM’i Türkiye’ye uyarlamak için ilk adımı attı.

Haberler 02.10.2009 - 16:28

ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) 28 Eylül’de Grontmij’in sponsorluğunda gerçekleştirilen kokteylde BREEAM Değerlendirme Sistemi’nin Türkiye Adaptasyonu için BRE (Building Research Establishment) ile iyi niyet anlaşması imzaladı.

ÇEDBİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten ilk etapta BREEAM sertifikasının ticari, konut, eğitim ve sağlık alanlarındaki binalar için geliştirilen BREEAM kriterlerini Türkiye’ye uyarlamayı planladıklarını söyledi.

Erten, İngiliz kökenli BRE-Global ile başlatılan bu ortaklığın uzun bir birlikteliğe dönüşmesini, çalışmalarının daha geniş kapsamlı Avrupa ortak değerlendirme sistemine katkıda bulunacağını da öngördüklerini belirtti.

BREEAM Direktörü Martin Townsend ise bilgileri ile deneyimleri doğrultusunda ve ortak çalışma sonucunda BREEAM Sistemini Türkiye piyasasına adapte edeceklerini söyledi.


Emlaktimes

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız