Çin yabancı yatırımcıya kapıları açacak

Çin Ticaret Bakanı Chen, ülkesinin yabancı yatırımları engellemeye çalıştığına dair endişelerin yersiz olduğunu söyledi.

Haberler 26.07.2010 - 10:01

Çin Ticaret Bakanı Chen Deming, Financial Times gazetesi için kaleme aldığı bir makalede, "Aslında Çin gelecekte daha da fazla açılacak" ifadesini kullandı.

Avrupa'dan ve ABD'den bazı iş grupları Çin'deki düzenlemelerin öngörülemezliği, kamu alımları gibi alanlarda yerel rakiplerin kayırılması ve fikri mülkiyetin kazanımı ve korunmasındaki yetersizlikler konusunda özellikle şikayetleri var.

Çin'deki doğrudan yabancı yatırım dalgası sayesinde ülkeye gelen gelişmiş teknoloji ve know-how konusunda memnuniyetini belirten Chen, Nisan ayından bu yana inovasyon ürünleri için onay almaya çalışan yabancı firmalara, yerli firmalarla aynı kuralların uygulandığını söyledi.

Chen, "Dünya ekonomisi yeniden yapılanmanın çok önemli bir evresinde. Çin küresel toparlanmayı diğer ülkelerle birlikte destekledikçe, yabancı şirketler için çok büyük fırsatlar oluşacak. Çin iş girişimleri için açık olmayı sürdürüyor ve dünyanın geni kalanı bundan yararlanabilir" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız