Çinli inşaat devi Evergrande, temerrütten kurtuldu

Çin'li Evergrande Group, kupon ödeme vadesi 23 Eylül'de dolan dolar cinsinden tahvilin ödemesi için para aktarımı yaptı. Son ödeme için ilave sürenin dolmasına günler kala gelen ödeme, eğer gerçekleşmeseydi şirket resmen temerrüte düşecekti. Evergrande hisseleri yüzde 5,4 yükseldi.

Haberler Reuters, NTV Haber 22.10.2021 - 10:21

Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande, bu hafta sonu süresi dolacak tahvil kupon ödemesini gerçekleştirerek temerrüdün eşiğinden döndü.

Bu durum, küresel yatırımcıları aylardır meşgul eden bu krizdeki son önemli gelişmeyi işaret ediyor. Şirketin asıl ödeme tarihini kaçırmasının ardından tahvil kuponu için 30 günlük yasal süre cumartesi günü sona eriyordu.

Ödemenin gerçekleşmesi, muhtemelen Evergrande'nin temerrüte düşmesinin küresel piyasalara olabilecek etkisine dair endişeli olan düzenleyici kurumları ve yatırımcıları rahatlatacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız