Dolar ve Euro haftaya rekorla başladı

Dolar, siyasi endişeler, yükselen kur ve enflasyona Merkez Bankası'nın politika tepkisi vermeyeceği endişesiyle 2,25'i aşarak rekor kırdı. Euro ise 3,0441'e çıkarak yeni tarihi yüksek seviyesini gördü.

Haberler 20.01.2014 - 08:59

Dolar ve Euro yeni haftaya rekorla başladı.

Siyasi endişeler, yükselen kur ve enflasyona Merkez Bankası'nın politika tepkisi vermeyeceği endişesiyle yükselen dolar 2,2515 lirayı görerek rekor kırdı.

Dolar Cuma günü 2,2230 lira ile o zaman kadarki en yüksek seviyeyi görmüştü.

EURO'DA REKOR
Euro ise 3,0441 liraya kadar yükselerek tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Döviz sepeti ise (yüzde 50 dolar, yüzde 50 Euro) 2,6480 seviyesiyle rekor kırdı.

'MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRIMINA GİTMEMELİ'
Bu arada dolardaki artışı değerlendiren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Kur artışında risk görmüyoruz. Merkez Bankası faiz artırımına gitmemeli" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız