Dünya Bankası gelişen ülkeleri uyardı

Dünya Bankası, gelişmekte olan ülkelerin en kötüye hazırlanması gerektiğini söyledi.

Haberler 18.01.2012 - 09:21

Dünya Bankası, Avrupa borç krizinin derinleşmesi halinde, gelişen ülkelerin büyümeyi destekleyici adımlar atmaları gerekeceği konusunda uyardı.

Dünya Bankası'ndan Andrew Burns, gelişmekte olan ülkelerin en iyiyi ummasını, ancak en kötüsüne de hazırlanması gerektiğini söyledi.

Küresel ekonomiye ait son tahminlerini açıklayan Dünya Bankası, Euro Bölgesi krizin üstesinden gelse bile dünya ekonomisinin bu yıl ciddi biçimde yavaşlayacağını kaydetti.

Banka, küresel ekonomi için 2012 büyüme beklentisini yüzde 3.6'dan yüzde 2.5'e indirdi. ABD'ye ilişkin beklentisini yüzde 2.9'dan yüzde 2.2'ye düşüren Dünya Bankası, Euro Bölgesi'ne ait tahmininiyse yüzde 1.8 büyümeden, yüzde 0.3 daralmaya çevirdi.

Dünya Bankası, Avrupa borç krizi nedeniyle gelişmekte olan ülkelerde 2008-2009 döneminde olduğu gibi durgunluk yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız