Erzurum isyanda

Erzurum İspir’e bağlı Aksu Vadisi’ne yapılan HES’lere karşı bölge halkı büyük bir mücadeleye girişti.

Haberler 02.11.2009 - 12:18


Erzurum’un beş yıl önce Yaban Hayatı Geliştirme Sahası ilan edilen Aksu Vadisi şimdi santral inşaatının tozu dumanı altında. Halk ‘Burada ne yaban hayatı kalacak ne de insan hayatı’ diyor.

Halk ne olduğunu  anlayamadan dev iş makineleri vadiyi kazıp, tüneller açtı. Patlamalar vadideki eski ahşap evleri yerlerinden oynattı. Halen dere yatakları hafriyatla dolduruluyor. Bunlar Çoruh Havzası’na yapılacak toplam 37 hidroelektrik santralinin (HES) inşaat görüntüleri.

Çoruh Havzası’nda bulunan ve 2004’te ‘Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’ olarak koruma altına alınan Aksu Vadisi çarpıcı bir güzelliğe sahip. Sonbaharın etkisiyle yeşil ve sarının tüm tonlarıyla tabloya dönmüş durumda.

Haberin detayı Emlaktimes'ta


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız