Fed: Resesyonun bitmesi bankalara bağlı

Fed Başkanı Bernanke, bankaların istikrar kazanması halinde resesyonun 2009 sonuna doğru bitebileceğini söyledi.

Haberler Reuters 10.03.2009 - 16:14

Dış İlişkiler Konseyi'nde konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke şunları söyledi: "Bankacılık sistemine istikrar kazandırabilirsek resesyonun 2009 sonuna doğru bitme olasılığı yüksek. Deflasyon öngörmüyoruz, gelecek birkaç yılda enflasyonun düşük olması olasılığı yüksek.

Enflasyon risklerinden kaçınmak için mali desteği geri çekmeye hazır olmalıyız. G20'den önerilerden çok şey bekleniyor umuluyor, yol gösterici ilkelerin belirlenmesi daha uygun.

Finansal istikrara kavuşmadan ekonomide sürdürülebilir toparlanma yakalanamaz. Sistemik riskleri izlemek ve gereken tedbirleri almak için bir üst kurul kurulmasını düşünmeliyiz.

ABD devleti sistemik açıdan önemli finans kuruluşlarının taahhütlerini karşılayabildiğinden emin olacağız."


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız