Greenspan: 2008 krizi tekrarlanacak

ABD Merkez Bankası eski Başkanı Allen Greenspan, 2008 krizinin yeniden tekrarlanacağını öngördü.

Haberler 11.11.2013 - 12:29

ABD Merkez Bankası Fed’in eski Başkanı Alan Grennspan, hafta sonu bir Alman gazetesine verdiği röportajda küresel ekonomiye yönelik kehanetlerde bulundu. Welt am Sonntag gazetesine konuşan Greenspan, 2008'de yaşanan ve küresel ekonomiyi derinden sarsan krizin yeniden tekrarlanacağını öngördü.

'YENİDEN KRİZ OLACAK'
Gazeteden 2008 krizin tekrarlanıp tekrarlanmayacağı yönünde gelen soruya “Kesinlikle. Sormaya bile gerek yok” diye yanıt verdi.

'SİYASİ BİRLİK OLMAZSA DAĞILIR'
Greenspan Euro Bölgesi'yle ilgili de karamsar açıklamalar yaptı. Fed'in eski Başkanı, Euro Bölgesi’nin sadece siyasi birliğe dönüşmesi durumunda hayatta kalabileceğini söyledi. Greenspan, “Euro sadece siyasi birlikte kurtulur. Ben ortak para birliğinin 17 farklı ülke ve 17 farklı sosyal sistemle uzun vadede işleyebileceğine inanmıyorum” dedi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız