IMF büyüme tahminini düşürecek

IMF, küresel büyüme tahminini yüzde 3.4'ten yüzde 3.3'e düşürecek.

Haberler 05.10.2012 - 12:18

Alman Handelsblatt gazetesi, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomik büyümeye ilişkin tahminlerini bu yıl için yüzde 3.4'ten yüzde 3.3'e, 2013 için ise yüzde 3.9'dan yüzde 3.6'ya düşüreceğini duyurdu.

Gazete Fon'un, "Küresel ekonomik büyümenin bu yıl ve gelecek yıl daha fazla yavaşlamasının yanı sıra, aşağı yönlü risklerde belirgin artış da bulunuyor" ifadesini kullandığını bildirdi.

Haberde IMF'nin Euro Bölgesi ekonomisinde bu yıl yüzde 0.4 daralma, gelecek yıl ise yüzde 0.2 büyüme beklediği belirtildi.

Gazeteye göre, IMF 2013'te Çin ekonomisinin yüzde 8.2, Hindistan'ın yüzde 6, Brezilya'nın ise yüzde 4 büyüme kaydetmesini bekliyor.

IMF'nin tahminleri gelecek hafta açıklanacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız