Japonya'dan yeni önlem planı

Japonya 2011'den itibaren deflasyonu yenecek ve büyümeyi güçlendirecek plan açıkladı.

Haberler 18.06.2010 - 11:14

Japonya hükümeti, gelecek yılın Nisan ayından itibaren deflasyon sorununun çözülmesi ve ekonomide büyüme sağlayabilecek alanlarda kamu harcamalarının artırılması yönünde bir plan açıkladı.

Japonya, temiz enerji ve hızlı büyüme sağlanabilecek diğer alanlarda talebi canlandırarak ekonomide büyümeyi ortalama yüzde 2'nin üzerine çıkarmayı ve gelecek 10 yılda yüzde 3'e yaklaştırmayı hedefliyor.

Yatırımcılar ise hükümetin yeni planına temkinli yaklaştı. Japonya'da faaliyet gösteren RBS Securities ekonomisti Junko Nishioka finansal kriz öncesinde Japonya'nın reel olarak yılda yüzde 1.3 büyüdüğünü belirterek büyüme hedeflerini yakalamanın zor olduğunu ifade etti. Bazı diğer yatırımcılar ise detaylar açıklanmadan önce planın büyümeyi nasıl etkileyeceğinin bilinemeyeceğini kaydettiler.

Geçen hafta göreve gelen ve kamu maliyesinde reformu öncelikli politikası halinde getiren yeni başbakan Naoto Kan, "güçlü kamu maliyesi ve sosyal güvenlik sistemi için ekonominin de kuvvetlenmesi gerekli" dedi.

Kan, perakende satışlarda alınan yüzde 5 oranındaki vergiyi iki katı seviyesine çıkararak, neredeyse ekonominin iki katı büyüklükte olan kamu borcunu azaltacak kaynak yaratmayı planlıyor.

Hükümet, kamu borcunun azaltılmasını öngören orta ve uzun vadeli diğer bir planı ise 22 Haziran'da açıklayacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız