Kredi Garanti Fonu bayram sonrası başlıyor

Sanayi Bakanı Ergün, Kredi Garanti Fonu'nu Kurban Bayramı'ndan sonra başlatacaklarını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.11.2009 - 13:15

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) bayramdan sonra hızlı bir şekilde başlatılacağını kaydetti.

İş Hayatı Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Sanayi ve Ticaretteki Yeni Hedefler" konulu toplantıda konuşan Ergün, 12-13 milyar liralık kredi hacminin küçük ve orta boy işletmelere (KOBİ) açılmış olacağını belirtti.

Bu yıl Haziran ayında çıkarılan ve KOBİ'inansman imkanlarına ulaşmasını kolaylaştırmayı ve kredi sisteminin etkin işlemesini sağlamayı amaçlayan yasa çerçevesinde, KGF'ye bankaların da ortak olmasına olanak sağlanmıştı.

Sermayesi 240 milyon liraya çıkarılan KGF'de TOBB'un yüzde 33.19, KOSGEB'in 33.18, toplam 20 bankanın ise yaklaşık yüzde 1.7 ile eşit oranda payı bulunuyor.

Yasaya göre, KOBİ'lere kredi garantisi sağlamak üzere 1 milyar liraya kadar nakit kaynak aktarılabilecek ve/veya özel tertip Devlet İç Borçlanma Senedi ihraç edilebilecek. Böylece KOBİ'lere verilecek kredinin riskinin yüzde 65'ini Hazine, kalan yüzde 35'ini bankalar üstlenecek.

Ergün ayrıca, 100,000 işletmeye 2.5 milyar lira kredi kullandırmayı hedefleyen Yeni Kredi Destek Programı kapsamında KOSGEB'e kayıtlı 90,000 işletmenin başvuru yaptığını da açıkladı.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE TEŞVİK
Sanayi Bakanı Ergün, 2011'de Türkiye'de üretilmeye başlayacak olan elektrikli otomobillere destek vereceklerini söylerken, "Çevreci teknolojinin desteğe ihtiyacı var. Kamu alımlarında çevreci teknolojiye özel destek modelimiz var. Bu teknolojinin Türkiye pazarında yer alması için uygun koşulları sağlayacağız" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız