Merkel: 2010 zor bir yıl olacak

Almanya Başbakanı Merkel, Almanya ekonomisi için 2010'un zor bir yıl olabileceğini söyledi.

Haberler Reuters 31.12.2009 - 13:36

Almanya Başbakanı Angela Merkel, gelecek yıl ülke ekonomisindeki durumun iyileşmeye geçmeden önce, bozulma gösterebileceğini söyledi.

Merkel bugün açıklanacak geleneksel yeni yıl mesajının metninde, büyümeyi destekleme ve küresel finans krizinin tekrarını engellemek için finans piyasalarına yeni düzenlemeler için çalışma sözü verdi.

Merkel, "Durgunluğun kısa sürede geride kalmasını bekleyemeyiz. Yeni yılda bazı şeyler iyileşme göstermeden önce daha da zorlaşabilir" dedi.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'nın, krizin üstesinden geleceğine ve bu durumdan daha da güçlenmiş olarak çıkacağına inanmak için iyi nedenler bulunduğunu da belirten Merkel, politikacıların ve sanayinin istihdamı korumaya ve özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler için yeterli kredi sağlamaya odaklanması gerektiğine işaret etti.

Almanya, savaş sonrası yaşadığı en derin resesyondan 2009'un ikinci çeyreğinde çıktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız