Selzedenin vergi borcuna erteleme

Selden zarar gören mükelleflerin vergi borcu 1 ay süreyle ertelendi.

Haberler 15.09.2009 - 14:26

Hükümet, İstanbul ve Tekirdağ'daki selden zarar gören mükelleflerin vergi ödemelerini erteledi.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, selden zarar gören mükellefleri "mücbir sebep hali" kapsamına aldı.

Kararla birlikte, selin yaşandığı 8 Eylül'den başlayıp 30 Eylül'e kadar verilecek beyannameler için süre Ekim ayında verilecek beyannamelerle aynı tarihe çekildi. Bir aylık uzatma, verginin ödeme tarihi için de geçerli olacak.

Bunun yanısıra selden zarar gören mükelleflerin daha önce belirlenen ve ödeme süresi 8-30 Eylül tarihlerine rastleyen vergi ve cezalarının ödeme süresi de vade tarihlerinden itibaren bir ay uzatıldı.

Uygulamadan yararlanmak isteyenler, 30 Eylül'e kadar bağlı oldukları vergi dairelerine dilekçeyle başvuracak. Mükelleflerin başvuru sırasında selden zarar gördüklerini ispat eden  belgeleri (itfaiye raporu, polis tutanağı gibi) de sunmaları gerekiyor.

İstanbul ve Tekirdağ'da geçen hafta yaşanan seller nedeniyle 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız