Sterlin'de 7 yıl sonra bir ilk

İngiltere'nin AB'den çıkacağı endişeleriyle sterlin, dolar karşısında 7 yılın en düşük seviyesini gördü.

Haberler ntvpara.com 22.02.2016 - 15:23 Son Güncelleme : 22.02.2016 - 15:24

İngiltere'nin, Avrupa Birliği'nden (AB) çıkacağına dair endişelerin artmasıyla sterlin, ABD doları karşısında yedi yılın en düşük seviyesi olan 1.4067 doları gördü.

Sterlin, dolar karşısında bugün yüzde 2.3 değer kaybetti.

Hafta sonu İngiltere'nin Haziran ayında AB'den çıkıp çıkmamak için bir referandum yapacağının duyurulmasının ardından Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın "çıkış" yönünde kampanya yapacağını belirtmesiyle İngiltere'nin AB üyeliğini bırakma ihtimali daha da arttı.

İngiltere'de 23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan AB referandumunda birlikten ayrılmayı destekleyecek olan Jonhson'ın, Başbakan David Cameron'ın görev süresinin dolmasının ardından Muhafazakar Parti liderliği için de bahis şirketleri tarafından en favori isim olarak gösteriliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız