Tesco Türkiye'den çıkacak mı?

İngiliz Sunday Times gazetesinde yer alan bir haberde, süpermarket zinciri Tesco'ya zarar eden Türk iştiraki Kipa'yı satması konusunda baskı yapıldığı ifade edildi.

Haberler 06.10.2013 - 14:52

Dünyanın en büyük üçüncü perakende zinciri Tesco, yılın ikinci yarısında Avrupa'daki mağazalarının düşük performansının etkisiyle satışlarında ciddi oranda düşüş görmesinin ardından, Türkiye'deki mağazası Kipa'yı satması konusunda hissedarlarından baskı gördü.

Sunday Times gazetesinde yer alan bir haberde, Tesco'nun yüzde 1,8'lik hissesini elinde bulunduran ABD'li hedge fon Harris Associates'ten David Herro'nun, "Şirketin Kipa'nın verimliliğini ve kârlılığını artırmak için çalışması gerekiyor.

Ya da uygun bir fiyata satmayı düşünmeli" dediği belirtildi. Haberde aynı zamanda Tesco'nun Avrupa'daki işlerinin geneli için soru işaretleri bulunduğuna işaret edildi.

Tesco ve Harris Associates'ten konu hakkında yorum alınamadı. Tesco, İrlanda, merkez Avrupa ve Türkiye'deki operasyonlarında satışların yılın ikinci yarısında yüzde 5 düştüğünü gördü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız