Tüketicinin güveni artmaya devam ediyor

CNBC-e Tüketici Güven Ön Endeksi Aralık'ta Kasım sonuna göre, yüzde 2.3 artarak 112.25 düzeyine çıktı.

Haberler 14.12.2010 - 11:02

CNBC-e Tüketici Güven Aralık ayı ön endeksi, Kasım ayı nihai endeksine göre yüzde 2.3 artış göstererek 112,25 düzeyine yükseldi. Endeksin Eylül ayı sonrası başlayan yükselişi Aralık ayında da devam etti.

Verilerin detayına bakıldığında, endeksteki artışın en büyük nedeni tüketicinin içinde bulunduğumuz dönemi tüketim için oldukça uygun bulması görünüyor. Bu uygunluğu ölçen CNBC-e Tüketim Eğilimi Ön Endeksi’nin Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 10.2 gibi güçlü bir oranda artarak 183,50 düzeyine ulaştı.

Buna karşın, veriler tüketicinin Aralık ayında ekonominin gidişatını Kasım ayına göre daha olumsuz algıladığını gösteriyor.

Tüketim eğilimindeki artışta yıl sonundan kaynaklanan önemli bir mevsimsel etki yok. Ekonominin gelecek 12 ayına ilişkin algılama ise iyileşme göstermeye devam ediyor. Bu çerçevede, CNBC-e Tüketici Beklenti Ön Endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,4 aratarak 91,54 değerini alıyor.

Endeks sonuçlarını değerlendiren Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erhan Aslanoğlu "Tüketim eğilimi 2008 krizi sonrası en üst seviyelerine çıkmış bulunuyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız