Vergi indiriminin parası tiryakiden çıkacak

Sigara ve tütün ürünlerinden alınan asgari maktu vergi 50 kuruş artırıldı. Sigara zammıyla devletin elde edeceği gelir, vergi indirimlerinin maliyetini karşılayacak.

Haberler 16.06.2009 - 12:48

Maliye Bakanlığı, tütün ve tütün mamullerine uygulanan maktu vergi oranlarında artışa gitti.

Maliye'nin yeni vergi  oranlarına ilişkin kararnamesinde asgari maktu vergi tutarları paket başına 50 kuruş artırıldı. Bu artış tütün, sigara ve puroları  kapsıyor.

Böylece özel tüketim vergisi tutarlarında adet başına 2,5 kuruş artış oldu.

1 paket sigaradan yarından itibaren 1,55 lira yerine 2,05 lira  asgari maktu ÖTV tahsil edilecek. Maktu vergi artışının sigaraya zam olarak yansıması bekleniyor.

Tütün ve tütün mamullerinden alınan asgari maktu vergi tutarlarında yapılan artışın, süresi uzatılan bazı sektörlerdeki ÖTV ve KDV indirimlerinin maliyetini fazlasıyla karşılayacağı belirtildi.

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, bazı sektörlerdeki katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi indirimlerini düzenleyen, sigara ve diğer tütün mamullerindeki maktu ÖTV'yi ise artıran Bakanlar Kurulu kararını değerlendirirken, tütün ve tütün mamullerinden alınan asgari maktu ÖTV tutarlarında yapılan artışın, KDV ve ÖTV indirimlerine ilişkin düzenlemenin maliyetini fazlasıyla karşılayacağını ifade etti.

Yetkili, bugün yapılan KDV ve ÖTV indirimleri düzenlemesinin maliyetinin ise yaklaşık 600-700 milyon lira civarında olduğunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız