Wal-Mart'ın gözü Migros'ta

Financial Times, ABD'li Wal-Mart'ın Migros'tan pay almak için görüşmeler yürüttüğünü yazdı.

Haberler 13.12.2012 - 09:11

Financial Times gazetesi, ABD'li perakende devi Wal-Mart'ın Migros'un yüzde 80 hissesini Londra merkezli BC Partners'tan almak için görüşmekte olduğunu ancak henüz bir teklifte bulunmadığını duyurdu.

Habere göre, bu anlaşmaya göre Migros'un değeri borçlar dahil 4 milyar doların üzerinde olacak.

Haberde Wal-Mart'ın Migros yöneticileriyle son günlerde Türkiye'de toplantılar gerçekleştirdikleri belirtilirken, Wal Mart sözcüsü Kevin Gardner şirketin söylenti ve spekülasyonlar üzerine yorum yapmadığını söyledi.

MİGROS: ALTERNATİFLER DEĞERLENDİRİLİYOR
Migros konuyla ilgili yaptığı açıklamada, MH Perakendecilik aracılığıyla ana hissedarı konumunda bulunan BC Partners'ın Migros da dahil, tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirdiğini; hali hazırdaki görüşmelerin BC Partners'ın olağan iş akışı çerçevesinde olduğunu açıkladı.

Migros'un yüzde 80.5 hissesi Londra merkezli BC Partners'ın kontrolünde bulunuyor.

Migros'un yurtiçinde 54 M-jet, 260 M, 190 MM, 63 MMM, 18 5M, 210 Tansaş, 16 Macrocenter ve yurtdışında iştirakleri vasıtasıyla Kazakistan'da 24 ve Makedonya'da 5 ve Ramstore olmak üzere toplam 840 mağazası bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız