Walmart, Jet.com'u 3,3 milyar dolara satın alıyor

ABD'li perakende zinciri devi Walmart, "e-ticaret devi Amazon'la rekabet edebilmek için" şeklinde yorumlanan hamlesiyle, e-ticaret şirketi Jet.com'u 3.3 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 09.08.2016 - 06:53 Son Güncelleme : 09.08.2016 - 06:54

ABD'li perakende zinciri devi Walmart, e-ticaret şirketi Jet.com'u, 3,3 milyar dolara satın almak için anlaşmaya vardığını duyurdu.

Walmart'tan yapılan açıklamaya göre, her iki şirketin yönetim kurullarının onayladığı anlaşma kapsamında Walmart, Jet.com'a 3 milyar dolar nakit ve 300 milyon dolar değerinde hisse senedi verecek.

Walmart İcra Kurulu Başkanı (CEO) Doug McMillon, fiyatlarını düşürecek, ürün çeşitliliğini genişletecek ve alışveriş deneyimini basitleştirecek yeni yollar aradıklarını belirterek, müşterilerinin de bunu istediğini belirtti.

McMillon, Jet.com'u satın almalarının, Walmart'ın büyümesini hızlandıracağını vurguladı.

Analistler, söz konusu anlaşmayı Walmart'ın e-ticaret devi Amazon'un internet ve mobil uygulamalarla gerçekleştirdiği satış hacmine ulaşmak ve piyasada daha rekabetçi olabilmek için bir hamle olarak değerlendiriyor.

Walmart geçen yıl 428 milyar dolar gelir elde ederken, bunun sadece 14 milyar dolarlık kısmı internet ve mobil uygulamalardan yapılan satışlardan gelmişti. E-ticaret devi Amazon'un geçen seneki geliri ise 107 milyar dolar olmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız