Yerlisi varken neden Çin?

"Sağlığa zararlı olan granitin, hastanede yapımında kullanılmasına nasıl izin verildi?"

Haberler 02.01.2010 - 10:51

TOKİ tarafından Afyon’da yapımı devam eden 400 yataklı Araştırma ve Uygulama hastanesi için Çin’de 30 bin metrekare granit ve mermer ithal edilmesi kararlaştırıldı. Buna karşı çıkan CHP Afyon milletvekili Halil Ünlütepe, ’’Afyon, Türkiye’nin önde gelen mermer üretimi yapılan şehirlerinden biridir. Yerli üretici varken, Çin’den ithalat yapılır mı?’’ diye sordu.

Konuyu TBMM’ye getiren Ünlütepe, granitin yaydığı radon gazı nedeniyle akciğer kanserine neden olduğunu da belirtti. Ünlütepe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği önergesinde, ‘’Sağlığa zararlı olan granitin, hastanede yapımında kullanılmasına nasıl izin verilmiştir?. Henüz yapım aşamasında olan hastanede, yerli üretim mermer ve doğal taş kullanılması için çalışma yapılacak mıdır?’ diye sordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız