Yıldız: 'Evet' enerjide katalizör görevi görecek

Enerji Bakanı Yıldız, referandum sonucunun enerji yatırımları açısından bir katalizör görevi göreceğini belirtti.

Haberler 13.09.2010 - 12:03

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiye ile Irak arasında Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattı anlaşmasını bu hafta imzalayacaklarını düşündüğünü söyledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız, boru hattı anlaşmasının yenilenmesine ilişkin pürüzlerin aşıldığını ve anlaşmanın imzalanmasına ilişkin görüşmelerin geçen ay bitirildiğini kaydetti.

Referandum süreci ve Iraklı yetkililerin programları nedeniyle daha önce anlaşmanın imzalanamadığını belirten Yıldız, "Bu hafta içinde inşallah imzalayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Kerkük-Yumurtalık boru hattı projesinin sadece Türkiye için değil, Irak'ın normalleşmesi açısından da büyük önem taşıdığını belirten Yıldız, "Irak petrolünü ve doğalgazını ihraç ettikçe daha çok normalleşecek bir ülke" değerlendirmesinde bulundu.

Enerji Bakanlığı yetkilileri, Yıldız'ın 19 Eylül Pazar günü Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattı anlaşmasını imzalamak için Irak'a gitmesinin beklendiğini söyledi.

İstanbul'da 15-16 Eylül tarihlerinde yapılacak "Türkçe Konuşan Ülkeler Zirvesi"nde enerji alanında yoğun görüşmeler yapacaklarını da açıklayan Yıldız, "Azerbaycan'la doğalgazda yeni anlaşmalarımız var. Bunların bir kısım detaylarını da konuşma fırsatı bulacağız. Türkmenistan'la özellikle doğalgazda ister CNG isterse boru hattıyla olsun doğalgazın bölgemize ve burada geliştirdiğimiz projelere mutlaka katkı koymasını bekliyoruz. Şu ana kadarki görüşmeler de bunu destekler mahiyetteydi" diye konuştu.

Referandum sonuçlarını da değerlendiren Yıldız, "Enerji sektörü açısından, sektörün lehine olan olayların daha iyiye gideceği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.

Referandum sonucunun enerji yatırımları açısından bir katalizör görevi göreceğini belirten Yıldız, bundan sonraki süreçte enerji sektörünü ilgilendiren kanunlar ve ikincil mevzuatla ilgili yoğun çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamamasını ise "Özellikle "hayır"a davet eden birinin "hayır" kullanamaması önemli bir gelişmedir. Belki CHP tabanında farklı bir beklentiye yol açmış olabilir. Kendi içlerindeki bir konudur, herhalde halledeceklerdir diye düşünüyorum" sözleriyle değerlendirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız