Seçim görevli ücretleri yattı mı? Sandık görevlisi ücreti ne kadar, ne zaman yatacak? (2023 YSK seçim görevli ücreti sorgulama)

Seçim görevli ücretleri, 14 Mayıs seçimlerinde sandık görevlisi olan ve 28 Mayıs seçim 2. turunda görev alacak görevliler tarafından sorgulanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yeterli salt çoğunluğa ulaşılamaması sebebiyle, seçim 2. tura kaldı. Sandıklarda yeniden görev alacak görevliler ise seçim görevli ücretlerinin yatacağı tarihleri merak ediyor. Peki, sandık görevlisi ücreti ne kadar, seçim görevli ücretleri ne zaman yatacak?

Haberler ntv.com.tr 25.05.2023 - 12:03

  • 1
    Sandık görevlisi ücretlerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev alan, 28 Mayıs'ta da 2. tur seçimlerinde görev alacak olan sandık görevlileri tarafından sorgulanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen sandık görevlileri kamu çalışanları tarafından oluşturuluyor. Peki, 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar, görevli ücretleri ne zaman yatacak?
  • 2

    2023 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE KADAR?

    Sandık görevlerilerin, 2023 seçimlerinde ne kadar ücret alacağı, seçimin ilk turunda görev aldıktan sonra ikinci turda da görev almak için bekleyen kamu çalışanları tarafından sorgulanıyor.

    2019 yılında yerel yönetimlerin belirlendiği seçimde sandık görevlisi olarak görev yapan başkan ve üyelere 261 TL, siyasi parti temsilcilerine ise 130 TL ödeme yapıldı. 2023 yılı için sandık görevlisi ücretleri henüz belli olmadı. Ancak genel hesaplama yönteminin 2000 x memur maaş katsayısı olması dolayısıyla 0,433684 x 2000 = 867 TL civarında belirlenmesi bekleniyor.
  • 3

    SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

    14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimi sonrasında sandık görevlisi ücretleri henüz hesaplara yatırılmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlanamadığı için seçimler 2. turu ile 28 Mayıs’ta yeniden yapılacak.

    Buna göre; Sandık görevlisi ücretlerinin, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turunun ardından hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.
  • 4

    ÖDEMELER NASIL OLACAK?

    Sandık görevlilerine yapılacak ödemeler, bir önceki seçimlerde olduğu gibi il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları adına açılacak hesap aracılığı ile gerçekleşecek. Ödemeler elden yapılmayacak.
  • 5

    SEÇİM 2. TUR SONUÇLARI NTV'DE

    28 Mayıs 2023 seçim 2. tur sonuçları, secim.ntv.com.tr sayfasından anlık olarak takip edilebilecek. Açılan sandık oranı nedir? Ne kadar oy kullanıldı? Geçerli oy, toplam seçmen ve katılım oranına Seçim 2023 NTV sayfasından ulaşılabilecek.


    2023 SEÇİM SONUÇLARI SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

    İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    ANKARA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    İZMİR SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

    ADANA SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız