ABD tarihinin en büyük katliamları

ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 50 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralandı. Saldırının şokunu yaşayan ABD'de yaşanan silahlı saldırıların sayısı son yıllarda arttı.

Haberler ntv.com.tr 02.10.2017 - 18:19

  • 1

    ABD tarihinin en büyük katliamları

    ABD’de 2007’den bu yana çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği en az yedi silahlı saldırı yaşandı. En son Connecticut eyaletinde bir ilkokulu basan saldırgan 20'si çocuk, 27 kişiyi katlettikten sonra intihar etti. İşte ABD'de düzenlenen en büyük katliamlar...
  • 2

    18 Mayıs 1927

    “Tarihe Bath School faciası” olarak geçen katliamda, 7-14 yaş arası öğrencilerin eğitim gördüğü okulun mali işler müdürü Andrew Kehoe, kendisi ve karısı dahil 45 kişiyi öldürdü, 58 kişiyi yaraladı. Okulun inşa edilmesi için alınan emlak vergisinin, sahip olduğu çiftliğin ipotek edilmesine neden olması üzerine çıldıran Kehoe, aylar boyunca okul binasının altını dinamitle doldurarak patlayıcı düzeneği kurdu. 18 Mayıs 1927 gününün sabahı, evde karısını döverek öldürdü, ardından çiftlik evini dinamitle havaya uçurdu. Daha sonra okula giderek kurduğu düzeneği ateşledi ve 38’i çocuk, ikisi öğretmen, toplam 45 kişiyi öldürdü. Bath School faciası, ABD tarihinin en büyük okul katliamı olarak tarihe geçti.
  • 3

    5 Eylül 1949

    New Jersey’in Camden kentinde, İkinci Dünya Savaşı’na katılmış bir asker olan Howard Unruh, 13 komşusunu vurarak öldürdü. Akli dengesi yerinde olmadığı anlaşılan Unruh, akıl hastanesine kaldırıldı.
  • 4

    1 Ağustos 1966

    25 yaşındaki Charles Whitman, Austin kentindeki Texas Üniversitesi’ndeki saat kulesine çıkarak 16 kişiyi vurarak öldürdü. 30 kişiyi de yaralayan Whitman, polis tarafından ateş açtığı kulede vuruldu. Whitman’ın, katliam öncesinde annesini ve eşini öldürdüğü ortaya çıktı.
  • 5

    25 Eylül 1982

    Pennsylvania eyaletindeki Wilkes Barre kentinde, 40 yaşındaki gardiyan George Banks, beşi kendi öz çocuğu olan 13 kişiyi öldürdü. Banks’in ölüm cezası, 2010 yılında iptal edildi.
  • 6

    18 Temmuz 1984

    California eyaletinin San Ysidro kentinde, 41 yaşındaki James Huberty, bir McDonalds restoranını basarak 21 çocuk ve yetişkini vurarak öldürdü. Bir keskin nişancı, katliamın bir saat sonrasında Huberty’yi vurarak öldürdü.
  • 7

    16 Ekim 1991

    ABD’nin Texas eyaletindeki Killeen kentinde, 35 yaşındaki George Hannard kamyonetini bir restoranın duvarından içeri soktu. Ardından kalabalığa ateş açan Hennard, intihar etmeden önce 23 kişiyi öldürdü.
  • 8

    20 Nisan 1999

    ABD tarihinin en akıllarda kalan okul katliamlarından biri 1999 yılında, Colorado eyaletindeki Littleton kentinde yaşandı. Columbine Lisesi’nin iki öğrencisi Dylan Klebold (17) ve Eric Harris (18), çeşitli silahlar ve bombalarla okulu bastı ve 12 öğrenci ile bir öğretmeni öldürdü. 23 kişiyi de yaralayan iki öğrenci, eylemlerinin ardından intihar etti. Littleton, Aurora gibi Denver sınırları içinde bulunuyor.
  • 9

    16 Nisan 2007

    ABD’nin yaşadığı en büyük katliamlardan birini, Kore asıllı 23 yaşındaki Seung Hui Cho adındaki öğrenci gerçekleştirdi. Cho, Virginia Tech Üniversitesi'nin kampüsünde iki ayrı baskın düzenleyerek 32 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı. Düzenlediği eylem en az beş saat süren Cho yaptığı katliamın ardından intihar etti.
  • 10

    10 Mart 2009

    Alabama eyaletinde, 28 yaşındaki Michael McLendon 10 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti. Öldürdüğü kişilerin arasında annesi, büyükannesi ve büyükbabası ile halası ve amcası da bulunuyordu.
  • 11

    3 Nisan 2009

    New York eyaletinin Binghamton kasabasında, 41 yaşındaki Jiverly Wong bir göçmen bürosunu basarak 13 kişiyi öldürdü, ardından intihar etti.
  • 12

    5 Kasım 2009

    Binbaşı Nidal Malik Hasan, Texas eyaletindeki Fort Hood üssünde 13 kişiyi öldürdü, 32 kişiyi de yaraladı.
  • 13

    9 Ocak 2011

    Arizona eyaletinin eski Kongre üyesi Demokrat Partili Gabrielle Giffords, bir kamu etkinliği sırasında silahlı saldırıya uğradı. 22 yaşındaki saldırgan Jared Loughner, altı kişiyi öldürdü, Giffords’ın da aralarında bulunduğu 13 kişiyi yaraladı. Demokrat olmasına rağmen kamu alanlarında silah taşınmasını savunan bir vekil olan Giffords, başından vurulmasına rağmen hayatta kalmayı başardı ve aylar sonra sağlığına kavuştu.
  • 14

    8 Temmuz 2011

    Michigan eyaletindeki Grand Rapids kentinde, “eski sevgilileri ve akrabalarının” peşine düşen Rodrick Dantzler, yedi kişiyi öldürdükten sonra bir eve girerek üç kişiyi rehin aldı. Dantzler, etrafı sarıldıktan sonra intihar etti.
  • 15

    13 Ekim 2011

    California’nın sakin kıyı kasabası Seal Beach’te, cinnet geçiren Scott Dekraai, eski eşinin çalıştığı kuaförü bastı. Sekiz kişiyi öldüren ve bir kişiyi yaralayan Dekraai, katliam sonrası polise teslim oldu. Saldırganın eski eşi, o gün izinli olduğu için kurtulurken, iki kuaför çalışanı kendilerini ayrı bir odaya kilitleyerek hayatta kaldı.
  • 16

    20 Temmuz 2012

    Denver kentindeki Aurora kentinde, 24 yaşındaki James Holmes, “Batman: The Dark Knight Rises” filminin galasını bastı. Filmin 20’inci dakikasında salonu basan Holmes, gaz bombası attıktan sonra ilk önce tavana etti, ardından seyircilere ateş açtı. 12 kişiyi öldüren Holmes, otoparktaki aracına gitmek isterken polis tarafından yakalandı.
  • 17

    14 Aralık 2012

    ABD Connecticut'taki okul baskınının şokunu yaşadı. Connecticut eyaletindeki okul baskınında 20 yaşındaki Adam Lanza, 27 kişiyi öldürdükten sonra intihar etti.
    Bireysel silahlanmanın hayli yaygın olduğu ülkede benzer olaylar sık sık meydana geliyor. ABD’de son 15 yılda 13 kanlı okul baskınında 85 öğrenci, öğretmen ve okul çalışanı yaşamını yitirdi.
  • 18

    12 HAZİRAN 2016

    ABD'nin Florida eyaletinde bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 49 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Afgan asıllı 29 yaşındaki zanlı çıkan çatışmada öldürülürken, saldırıyı IŞİD üstlendi.
  • 19

    2 EKİM 2017

    ABD’nin Las Vegas kentindeki bir konsere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 50 kişi hayatını kaybederken, 200’den fazla kişi de yaralandı. Saldırgan ölü olarak ele geçirildi. 

  • 20
    Las Vegas'taki saldırı, ABD'de şimdiye kadar en fazla ölüme sebep olan silahlı saldırı olarak tarihe geçti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız