Angelina Jolie'den dikkat çeken konuşma

Birleşmiş Milletler'in (BM) iyi niyet elçisi Angelina Jolie, dün BM'nin Vancouver, Kanada'da gerçekleştirdiği Barış Konferansı'nda dikkat çeken bir konuşma gerçekleştirdi.

Haberler ntv.com.tr 16.11.2017 - 11:49

  • 1
    Konuşmasında cinsel şiddetin durdurulmasına yardımcı olmak için daha fazla  kadın birliği kurulması gerektiğini vurgulayan Jolie, devletlerin cinsel şiddetin önlenmesi ve cezalandırılması konusunda rollerini daha ciddiye almaları gerektiğini belirtti.
  • 2
    Jolie, konferanstaki katılımcıları cinsel şiddeti bir silah olarak tanımaya çağırdı ve cinsel şiddeti "kadın eşitliğinin ve insan haklarının tamamına ulaşılmasında kritik bir engel" olarak gördüğünü ifade etti.
  • 3
    Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Elçisi olan Jolie, son dönemlerde Hollywood'u sarsan cinsel taciz iddialarına da değinerek daha önce New York Times'a "kötü bir deneyim" olarak nitelendirdiği Harvey Weinstein ile karşılaşmalarına değindi. Jolie, ünlü yapımcı ile çalışmayı reddettiğini ve diğer aktrisleri de onun hakkında uyardığını açıkladı.
  • 4

    Öte yandan, cinsel taciz için "bir mermiden daha ucuz ve çok acımasız bir şekilde etkili" dedi ve hastalığa neden olan kalıcı sonuçlar doğurduğunu da sözlerine ekledi.

    ANGELINA JOLIE VE TUBA BÜYÜKÜSTÜN BULUŞTU

  • 5

    "Amaç insanları terörize etmek"

    Cinsel saldırıların cinsel açlıkla ilgili olmadığına değinen Jolie, bunun gücün en şiddetli ve cezalandırıcı hali olduğunu belirterek amacının insanları terörize etmek olduğunu ifade etti.

  • 6
    Çok sıklıkla, kadınlara karşı bu tür suçların kendilerini kontrol edemeyen, hastalıklı insanlar ya da abartılı cinsel ihtiyaç gibi küçük bir suç olarak tasvir edilmesini de eleştiren Jolie, "kadınlara cinsel saldırıda bulunan biri seks düşkünü değil, vahşidir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız