Barack Obama: Michelle beni terk eder

2008-2016 yılları arasında ABD başkanlığı yapan Barack Obama, Joe Biden hükümetinde rol alıp almayacağı üzerine sorulan soruya, "Eğer görev alırsam eşim Michelle beni terk eder" dedi. 

Haberler ntv.com.tr 16.11.2020 - 16:32 Son Güncelleme : 16.11.2020 - 16:42

  • 1
    2008'den 2016'ya kadar ABD başkanlığı yapan Barack Obama, 3 Kasım seçimlerinden sonra ilk kez ABD’li CBS kanalındaki Sunday Morning programında Gayle King ile yaptığı röportajda Joe Biden yönetimindeki Beyaz Saray'daki olası rolünden bahsetti.
  • 2
    Barack Obama, “Joe Biden, hükümeti için elimden geleni yapacağım. Beyaz Saray kadrosunda birdenbire çalışmayı planlamıyorum“ şeklinde konuştu.
  • 3

    “NE YAPIYORSUN, DERDİ”

    Gayle King tarafından kabinede yer alıp almayacağına dair soruya Barack Obama, “ Bu muhtemelen yapmayacağım şeylerden, çünkü Michelle beni terk ederdi. Ne? Ne yapıyorsun, derdi” dedi.

  • 4

    “ÜLKE DERİN VE ACI BİR BÖLÜNME YAŞIYOR”

    Barack Obama, "Her Amerikalıyı, ona (Biden) şans ve destek vermeye çağırıyorum. Seçim sonuçları her seviyede ülkenin derin ve acı bir bölünme yaşadığını gösteriyor" ifadelerini kullandı

  • 5

    Eski ABD Başkanı Barack Obama, kendi döneminde Başkan Yardımcılığı yapan Joe Biden'ı resmi olmayan sonuçlara göre başkanlık seçimindeki zaferinden dolayı kutlamıştı.

  • 6
    Obama, yaptığı yazılı açıklamada, seçimin zor şartlar altında yapıldığı halde daha önce görülmemiş bir katılım oranına sahip olduğuna dikkati çekmişti.
  • 7
    Başta yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını, ekonomik sorunlar ve ülkedeki demokrasi konusundaki sınamalar olmak üzere Biden'ın göreve geldikten sonra birçok sorunla mücadele edeceğini belirten Obama, şunları kaydetmişti:
  • 8
    "Her Amerikalıyı, ona şans ve destek vermeye çağırıyorum. Seçim sonuçları her seviyede ülkenin derin ve acı bir bölünme yaşadığını gösteriyor. Sadece Joe ve Kamala değil, hepimiz Tanrı'nın himayesinde tek bir ulus olduğumuzu hatırlayarak, kendi rahatımızı bırakıp başkanlarını dinleyerek, gerginliği düşürerek, ilerleme için ortak bir zemin bularak üzerimize düşeni yapmalıyız."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız