Castro'dan sonra Küba

Küba, Fidel Castro’nun ölümünden sonra da devrimci lider tarafından savunulan idealleri benimsemiş görünüyor. Brezilyalı fotoğrafçı Mauro Pimentel’in Havana’dan yakaladığı kareler:

Haberler DW Türkçe 15.01.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 15.01.2017 - 10:15

  • 1
    Devrim öncesi hükümet binasının olduğu yere kadar uzanan, otellerin sıralandığı Pasea del Prado Bulvarı Havana’nın bugünkü şehir merkezini eski şehir merkezinden ayırıyor. Bugün her yaştan insan bu bulvarda buluşup sohbet ediyor, satranç oynuyor.
  • 2
    Boks Küba’da en çok önem verilen spor dallarından biri. Çocuklar Habana Vieja mahallesindeki Rafael Trejo Boks Okulu’nda düzenlenen bir eğitim sırasında görülüyor.
  • 3
    72 yaşındaki emekli hemşire Mirta Gomez “Küba hükümeti hemşire olarak insanlara yardım etme hayalimi gerçekleştirmemi sağladı” diyor. Meslek yaşamı boyunca Havana’daki merkez hastanede çalıştı. Bugün hala yeni hemşirelerin yetiştirilmesine yardım ediyor. Son hobisi ise çiçek satmak.
  • 4
    Havana’da Amerikan turizminin dönüşü için binalar elden geçiriliyor. Hükümet belirli özel işlere izin verdiğinden otel ve restoran inşaatında patlama yaşanıyor. Vedado’daki bu bina pansiyon olacak. Kübalılar evlerinde yabancılar için oda kiralama konusunda ruhsat almak zorundalar.
  • 5
    75 yaşındaki Francisco Arrosa, müşteri beklerken Komünist Parti gazetesi Granma’yı okuyor. Otomobil tamircisi “Biz sosyalistiz. Fidel ve Devrim’in başlattığını Kübalılar devam ettirecek. Zengin olmasak da her Kübalı gıda, eğitim, sağlık bakımı ve konut erişimine sahip. Bunlar devrimdir” diyor.
  • 6
    Turistler Plaza Meydanı’nda eski Amerikan otomobilleriyle fotoğraf çektiriyor. On yıllarca süren ABD ambargosu nedeniyle 1950’li ve 1960’lı yıllara kadar olan araçlar uzun yıllar Kübalılar için tek seçenekti. Şimdi Koreli, Çinli ve bazı Avrupa markaları ülke pazarına giriyor. Eski otomobiller taksi olarak ve turizm için kullanılmaya devam ediyor.
  • 7
    Havana’nın en popüler rıhtımlarından birinde Kübalılar e-postalarına bakabilir ya da hükümetin onayladığı web sitelerini okuyabilir. Hükümet 2015’te kamuya ilk kablosuz internet erişimini 35 kamusal alanda açtı. Bununla birlikte internet Küba’da dünyada en fazla sansüre uğrayan ülkelerden biri ve evlerde özel kullanımı bulunmuyor.
  • 8
    Kanadalılar Küba’ya gelen turistlerin en büyük yüzdesini oluşturuyor. Ancak ABD’den uçak ve gemi seferlerinin yeniden başlamasıyla bu yıl ABD’li ziyaretçi sayısında büyük bir artış bekleniyor.
  • 9
    Bir ada ülkesi olarak, balıkçılık Küba kültüründe ve özellikle mutfağında önemli yer tutuyor. Balıkçılık nesilden nesile öğrenilerek bir geçim kaynağına dönüşürken aynı zamanda Küba’nın en önemli ihracat kalemleri arasında. ABD’li turizm şirketleri ülkenin el değmemiş kıyı şeritlerine büyük ilgi duyuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız