Cesedi uçağının 50 kilometre ötesinde bulunan genç pilotun sır ölümü aydınlanıyor: Özür diledi ve atladı

ABD'nin Güney Carolina eyaletinde Raleigh Durham Uluslararası Havalimanı’na (RDU) acil uçuş yapan uçağın yardımcı pilotunun cesedinin 50 kilometre ötedeki bir evin bahçesinde bulunması dünya basınında gündem olmuştu. 23 yaşındaki Charles Hew Crooks'un ölümüne ilşikin gizem çözülmeye başladı. Olaya ilişkin yayımlanan bir raporda Crooks'un uçaktan atlamadan önce oldukça üzgün göründüğü, özür dilediği ve ardından uçaktan atladığı belirtildi. 

Haberler ntv.com.tr 17.08.2022 - 14:45

  • 1

    ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu tarafından yayımlanan bir ön rapora göre, Kuzey Carolina'da küçük bir uçaktan atlayarak hayatını kaybeden bir yardımcı pilotun ölüme dair detaylar ortaya çıkmaya başladı. 

  • 2

    Raporda, uçağın adı açıklanmayan sorumlu pilotunun federal müfettişlere,yardımcı pilotu olan 23 yaşındaki Charles Hew Crooks'un, acil iniş için başka bir havaalanına yönlendirildikten birkaç dakika sonra "sert iniş yaptığı için gözle görülür şekilde üzüldüğünü" söylediği belirtildi.

  • 3

    BİN METRE YÜKSEKLİTE KOKPİTİN PENCERESİNİ AÇTI

    İfadesine başvurulan pilot ayrıca, başarısız iniş girişimi sırasında kontrolde olan Crooks’un hasta olduğunu öne sürerek, uçağın yan kokpit penceresini bin metre yükseklikte açtığını söyledi. 

    Bununla birlikte raporda, Crooks'un “koltuğundan kalktığı, kulaklığını çıkardığı, özür dilediği ve kıç rampa kapısından uçağı havada hareket halindeyken” terk ettiği belirtildi.

  • 4

    CESEDİ BİR EVİN ARKA BAHÇESİNDE BULUNDU

    Söz konusu olay, 29 Temmuz'da Raleigh-Durham Uluslararası Havalimanı'nın yaklaşık 50 kilometre güneyinde meydana geldi. Crooks'un uçaktan atlarken paraşütü yoktu ve cesedi Fuquay-Varina kasabasındaki bir arka bahçede bulundu.

    Daily Mail’de yer alan haberde, sorumlu pilot ve Crooks’un aynı gün, olay öncesinde Raeford West Havalimanı dışında paraşütle atlama uçuşları yaptığı belirtildi. Ancak, başarılı iki uçuş yapan pilotların ,üçüncü denemelerinde havalimanına başarısız bir inme girişimi yaptığı aktarıldı.

  • 5

    Ayrıca, pas geçme manevrası yapan uçağın sağ iniş takımlarının piste sürtüp hasar gördüğü bildirildi. Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu'nun raporunda belirttiğine göre, uçağın gövdesinde de ciddi hasar oluştu.

    Uçağın sorumlu pilotu tekrar havalandıktan sonra uçuş kontrollerini üstlendi ve yardımcı pilotu Crooks'a 'acil durum' ilan edip iniş için Raleigh-Durham Uluslararası Havaalanı'na (RDU) yönlendirme talebinde bulunmasını söyledi. 

  • 6

    KONTROL İLE GÖRÜŞMEDE CROOKS'UN UÇAKTAN ATLADIĞINA DAİR BİLGİ YOK

    Pilot, müfettişlere, Crooks'un 'yaklaşım ve acil durum brifinglerini yürüttükten sonra yaklaşık 20 dakika sonra RDU'ya yönlendirildikdiklerini' açıkladı. 

    Ancak, sorumlu pilot ve hava trafik kontrolü arasındaki 40 dakikalık görüşmede, garip bir Crooks'un uçaktan düştüğüne dair herhangi bir söz veya ipucunun yer almaması dikkat çekti. 

  • 7
    Rapora göre ses kayıtlarında, sorumlu pilotun "Acil durum, sağ tekerleğimizi kaybettik  Raleigh'e ilerlemek ve oraya iniş yapmak istiyoruz. Uçakta iki kişi var. Önümüzdeki dört saat yetecek kadar yakıtımız var” dediği duyuldu. Hava Trafik kontrolü ise,  'Raleigh-Durham Havaalanı mı yoksa Raleigh-General mi? Raeford West'e inmeyi denediniz mi? Tekerlek hala havadayken mi düştü?'” şeklinde yanıt verdi.
  • 8

    BABASI İNANMIYOR

    Crooks’un babası ise yerel kaynaklara vverdiğini röportajlarda oğlunun uçaktan atladığına inanmadığını ve  uçmanın onun  'yaşam boyu hayali' olduğunu söyledi. Ayrıca, Crooks’un her koşulda uçma sertifikasına sahip eski bir uçuş eğitmeni olduğunu ifade edildi.

    Diğer taraftan, uçağın sahibi olan Colorado merkezli Rampart Aviation, Crooks’un ölümü e ilişkin yorum yapmayı reddetti. 1983 yılında İspanya'da üretilen CASA C-212 Aviocar adlı 10 kişilik uçağın, olay sırasında ticari uçuş yapmadığı açıklandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız