Dünyanın en uzun kulaklı köpeğinden en kısa ikizlerine: Guinness Rekorlar Kitabı 2022 yayımlandı

Dünyanın en uzun boylu gencinden, en uzun kulaklı köpeğine, biribirinden ilginç insanlar ve hayvanlarla dolu Guinness Rekorlar kitabının 2022 sayısı yayımlandı. Kitaba bu yıl eklenen sıradışı rekorları kıranlar arasında kendi saçıyla 30 saniyede 60 kez ip atlayan bir kadın, dünyanın en kısa boylu vücut geliştiricisi ve bir scooter üzerinde birlikte yolculuk edebilen kedi ve köpek de yer alıyor.

İşte Guinnes Rekorlar Kitabı 2022'ye damga vuranlar...

Haberler ntv.com.tr, Reuters 16.09.2021 - 15:02 Son Güncelleme : 16.09.2021 - 15:07

  • 1

    20 METREYİ 4,78 SANİYEDE AŞIYOR

    Guinness Rekorlar kitabının son sayısı birbirinden ilginç kişiliğe de ev sahipliği yapıyor. 2022  baskısında el üzerinde en hızlı yürüme ve bir kişinin kendi saçıyla ip atlayan kadın gibi bir dizi rekor ve başarıyı içeriyor.

    Bacakları olmadan dünyaya gelen Zion Clark, elleri üzerinde yürüme rekorunun sahibi. 20 metreyi sadece 4,78 saniyede aşabilen Clark, ”Guinness Rekorlar kitabına girmek bana en iyisi olduğumu hissettiriyor. Aynı zamanda engelliler için kurulmuş destek gruplarının da önemini gösteriyor. Onlar olmasa buralara gelemezdim” diye konuştu.

  • 2

    DÜNYANIN EN UZUN GENCİ

    15 yaşındaki Olivier Rioux ise 2,27 lik boyuyla dünyanın en uzun boylu genci unvanına sahip oldu.

  • 3

    YAŞAYAN EN KISA İKİZLER

    1.28'lik boylarıyla Elizabeth ve Katharine Lindeinger, dünyanın yaşayan en kısa ikizleri olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yerlerini aldı.

  • 4

    EN KISA VÜCUT GELİŞTİRİCİSİ

    Hindistan'dan Pratik Mohite ise, 102 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa erkek vücut geliştiricisi seçildi.
  • 5

    BİR DAKİKADAN KISA SÜREDE 100 METRE TAKLA ATIYOR

    Bununla birlikte, rekorlar kitabı fiziksel özelliklerin yanı sıra sıradışı performansları da içeriyor.

    Örneğin İngiliz Bethany Lodge, 100 metreyi takla atarak sadece 42,64 saniyede tamamlayabiliyor.

  • 6

    KENDİ SAÇIYLA İP ATLIYOR

    Fildişi Sahilinden Laetitia Ky ise kendi saçı ile ip atlama rekorunun sahibi…

    25 yaşındaki genç kadın, 30 saniyede 60 kez ip atlayabiliyor. Guinness Dünya Rekorları'ndan yapılan açıklamada, "Bu yeni rekor için Laetitia doğal saçlarını ördü ve ardından atlamak için kullanacağı ipi oluşturmak için uzantılar ekledi. Başkalarına ilham vermek için bu rekoru kırmaya çalıştı” denildi.

  • 7

    DÜNYANIN EN UZUN KULAKLI KÖPEĞİ

    Öte yandan, ABD’li Paige Olsen’in sahibi olduğu Lou adlı bir hayvan, “yaşayan en uzun kulaklı köpek” oldu.  Lou’nun kulaklarının 34 cm olduğu açıklandı.
  • 8

    BİRLİKTE SCOOTER'LA GEZİYORLAR

    Kanadalı köpek ve kedi ikilisi Lollipop ve Sashimi de scooter üzerinde 4,37 saniyelik bir süre boyunca 5 metre ilerleyerek yeni bir rekora imza attı. 

  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız