Et fabrikalarındaki soğuk hava depoları pandeminin esas sorumlusu olabilir

Bilim insanları, kasaplardaki ve et işleme tesislerindeki soğuk hava depolarının yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının ana nedenlerinden biri  olabileceğini açıkladı. Soğuk havanın virüs ile ilişkisini inceleyen uzmanlar, kışın kitlesel ikinci bir Covid-19 dalgasının görüleceğini öne sürdü. Öte yandan, İngiltere ve Almanya’daki çeşitli et fabrikalarındaki yerel salgınlar sürüyor.
Hazırlayan: Ayşegül Engür Dahi/ntv.com.tr

Haberler ntv.com.tr 23.06.2020 - 17:16 Son Güncelleme : 23.06.2020 - 18:43

  • 1

    ET FABRİKALARINDAKİ YEREL SALGINLAR PANDEMİNİN MEVSİMSEL OLABİLECEĞİNİN KANITI

    Kasaplardaki ve et ürünleri paketleme tesislerindeki soğuk havanın yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının arkasındaki neden olabileceği belirtildi. Bilim insanları aynı zamanda, birçok ülkedeki et fabrikalarında devam eden yerel salgınların pandeminin mevsimsel olabileceğine dair kanıt oluşturduğunu bildirdi.

  • 2

    SOĞUK VE GÜNEŞSİZ ORTAMDA VİRÜS DAHA HIZLI YAYILIYOR

    College of London Üniversitesi’nden araştırmacılar, İngiltere ve Almanya'daki taze salgınların merkezi olan fabrikalardaki  kötü havalandırma  koşullarının, sosyal mesafeyi zorlaştırdığı için ikinci bir dalgadan sorumlu olabileceğini açıkladı. Bununla birlikte, uzmanlar ayrıca soğuk ve güneşsiz soğutmalı binaların virüsün insanları dışarıda olduğundan daha hızlı enfekte etmesine ve bulaştırmasına neden olduğunu söyledi.

  • 3

    Britanya’nın Galler Hükümeti Lideri, Anglesey adasındaki 2 Sisters tavuk fabrikasında ortaya çıkan Covid-19 salgının ardından bugün bölgede yaşayan 70 bin kişiye yerel karantina uygulayabileceğini açıkladı. Fabrikadaki yaklaşık 160 işçi virüse yakalanırken, 560 personelin ve aileleri karantinaya alındı.

  • 4

    Galler’in Batı Yorkshire bölgesinde Kober tarafından işletilen bir başka tesis de geçen hafta meydana gelen bir salgın nedeniyle kapandı ve 38 kişi virüse yakalandı.

  • 5

    7 BİN KİŞİ KARANTİNADA

    Almanya’nın Gütersloh kentinde bulunan Tönnies et fabrikasında ise 1553 işçinin yeni tip corona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi. Salgının ardından 7 bini aşkın  kişi karantinaya alındı.

    ALMANYA'DA VİRÜS BULAŞTIRMA KATSAYISI 2,88'E YÜKSELDİ

  • 6

    Araştırmacılar, et ve et ürünleriyle bağlantılı işletmelerde görülen salgınların mevsimsel olabileceğine ve kışın ikinci bir corona virüs dalgasının ortaya çıkabileceğine işaret ettiğini belirtti. Bununla birlikte soğuk ve güneşsiz bir ortamın virüsün uzun süre hayatta kalmasını sağladığı açıklandı.

  • 7

    College of London Üniversitesi’nin yaptığı modellemede virüsü olan insanların yaklaşık üç ay boyunca bağışıklık kazandığını varsayıldı. Yayımlanan raporda, “Muhtemelen yaz aylarında  üreme hızında yavaş bir artış ve Noel'den sonra ikinci bir dalga göreceğiz'” denildi.

  • 8

    İKİNCİ DALGA İLKİ KADAR ŞİDDETLİ OLMAYACAK

    Ancak, araştırmacılar kış aylarında görülecek ikinci dalganın İngiltere’yi ilki kadar şiddetli vurmayacağını öne sürdü.  Buna göre, aralık ayının sonlarında başlayan salgının zirvesinde en fazla günde 60 ölüm gerçekleşecek.

  • 9
    Öte yandan, 200’ün üzerinde ülkede ve bölgede görülen corona virüs salgını nedeniyle ölü sayısı 474 bini aşarken, baka sayısı 9 milyon 200 bini geçti.
  • 10
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız