Eta Aquarid meteor yağmuru için geri sayım devam ediyor: Eta Aquarid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek?

Nisan ayında başlayıp mayıs ayında sona erecek olan Eta Aquarid meteor yağmurunun tarihleri doğa olayı tutkunları tarafından merak ediliyor. Bu meteor yağmuru Halley kuyruklu yıldızının bıraktığı parçaların Dünya'nın yörüngesi ile kesişmesi nedeniyle meydana geliyor. Peki, Eta Aquarid meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek?

Haberler 17.04.2023 - 17:44

  • 1

    Eta Aquarid meteor yağmuru genellikle 15 Nisan ve 27 Mayıs arasında gerçekleşir. Uzun bir zaman dilimini kapsayan Eta Aquarid meteor yağmuru, Halley kuyruklu yıldızı'nın bıraktığı parçaların Dünya'nın yörüngesi ile kesişmesi nedeniyle meydana geliyor.

  • 2

    EN İYİ GÜNEY YARIMKÜRE'DE İZLENİYOR

    Eta Aquarid meteor yağmuru, güçlü bir yağmur olarak kategorize edilir. En iyi Güney Yarımküre'den veya ekvatora yakın bir yerden izlenir, ancak bazı kuzey enlemlerindeki insanlar da onları gözlemleyebilir.

  • 3

    EN YOĞUN GÖRÜLDÜĞÜ TARİHLER

    Eta Aquarid Meteor Yağmuru’nun maksimum görülebileceği günler 6-7 Mayıs arasıdır. Bu dönemde gökyüzünde bir saat içerisinde 20 ila 60 meteor görülmesi bekleniyor.
  • 4

    NASIL İZLENİR?

    Eta Aquarid meteor yağmurunun en iyi görüntüsü için mümkün olan en karanlık yere gidin, arkanıza yaslanın ve rahatlayın. Teleskop veya dürbün gibi herhangi bir özel ekipmana ihtiyacınız yok çünkü işin sırrı mümkün olduğu kadar çok gökyüzünü çekmek ve gözlerinizin karanlığa alışması için en az 30 dakika beklemek. Telefonunuzu kullanmaktan kaçının ve gece görüşünüzü korumak için el fenerlerinde kırmızı ışık ayarınız olduğundan emin olun.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız