İtalya'da ağır Covid-19 hastaları yoğun bakım istasyonuna dönüştürülen trenle taşınacak

İtalya'da "Covid-19  treni" projesi tanıtıldı. Bu trenle ağır corona virüs hastalarının taşınması planlanıyor.  Söz konusu tren aracılığıyla, bir bölgede hastanelerin dolması halinde Covid-19 hastalarının başka bölgelere, hatta başka ülkelere sevk edilmesi hedefleniyor. 

Haberler AP, NTV Haber 09.03.2021 - 16:11 Son Güncelleme : 09.03.2021 - 16:13

  • 1
    İtalya'da yoğun bakım unitesine dönüştürülen tren basına tanıtıldı. Roma'daki istasyonda tanıtılan tren, corona virüs ve diğer salgınlarda kullanılmak üzere tasarlandı.
  • 2
    Durumu ağır hastalar, trendeki yoğun bakım ünitesi sayesinde başka bölgelere taşınabilecek.
    Bir bölgenin hastanelerinde kapasite sıkıntısı yaşanması halinde tren devreye sokulacak.
  • 3

    HER VAGON 21 HASTA KAPASİTESİNE SAHİP

    Hastalar, trenle salgının daha hafif seyrettiği ve hastanelerin daha boş olduğu bölgelere götürülecek.

    Trende yoğun bakım ünitesi dışında oksijen takviyesi ve solunum cihazı bulunan diğer vagonlar da yer alıyor. Bu vagonlar 21 hasta taşıma kapasitesine sahip.
  • 4
    Trenin gerekirse başka ülkelere de hasta götürebileceği belirtiliyor.
  • 5
    Konuyla ilgili yetkililer tarafından yapılan açıklamada, "Her vagon dışarıdan bağımsız ve tüm hastaları anlık olarak takip etme imkanımız var. Nefes alma güçlüğü çeken hastalara anında müdahale edebiliyoruz. Tren, hastalara maksimum koruma sağlamak için tasarlandı" denildi.
  • 6

    İSTASYONUN YANINDA AŞI MERKEZİ DE VAR

    Öte yandan, Roma'daki istasyonun dışında bir aşı merkezi de kuruldu. Bu merkezin günde bin 500 kişiye aşı yapma kapasitesi bulunuyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız