İtalya'da bir günde 368 ölüm (Corona virüste son durum)

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs (Covid-19) yayılmaya devam ediyor. Dünya genelinde vaka sayısı 157 bini aştı, ölü sayısı 5 bin 800'ü geçti. Türkiye'de vaka sayısı 18'i bulurken, Yunanistan'da virüs kaynaklı ölümler 4'e yükseldi. İran'da ise corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 113 kişi artarak 724 oldu. Diğer taraftan, Midilli adasında kalan sığınmacılar kendi maskelerini üretmeye başladı. Özbekistan'da ilk Covid-19 vakası görüldü. İtalya'da ve İspanya'da corona virüs kaynaklı vaka ve ölümlerde artışlar yaşandı. İtalya'da ölenlerin sayısı bin 809'a, İspanya'da ise 288'e çıktı. Hollanda hükümetinden yapılan açıklamada corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında eğitime ara verileceği bildirildi. İngiltere'de corona virüs vaka sayısı bin 372'ye yükseldi ve son 24 saatte 14 kişi daha öldü.

Haberler ntv.com.tr, Reuters, Anadolu Ajansı 15.03.2020 - 16:56 Son Güncelleme : 16.03.2020 - 05:27

  • 1
    İtalya'da yeni tip corona virüsten (Covid-19) ölenlerin sayısı 368 artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 24 bin 747'ye çıktı.

    Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ülke genelindeki Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı.
  • 2

    BİR GÜNDE KAYDEDİLEN EN YÜKSEK SAYI

    Ülkede mevcut corona virüs vaka sayısının 20 bin 603’e çıktığını belirten Borrelli, bu sayıya ölenler ve iyileşenler dahil edildiğinde Covid-19 bulaşanların toplam sayısının 24 bin 747 olduğunu bildirdi.

    Borrelli, ölü sayısının düne göre 368 arttığını ve toplam sayının 1809’a yükseldiğini kaydetti.

    Borrelli’nin bugün açıkladığı ölü sayısı, ülkede 21 Şubat’tan beri devam eden corona virüs acil durumunda "bir günde kaydedilen en yüksek sayı" oldu.

  • 3

    LOMBARDİYA BÖLGESİ'NDE YOĞUN BAKIMLAR DOLULUK ALARMI VERİYOR

    İtalya’da yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarının en çok görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde, yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranı çok yüksek seviyelere ulaştı.

    Ülkede 10 milyonluk nüfusa ev sahipliği yapan Lombardiya Bölgesi, üç hafta önce patlak veren Covid-19 salgını nedeniyle olağanüstü günlerden geçiyor. İtalya’daki toplam 21 bin 157 vakadan 11 bin 685’inin görüldüğü bölgede, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 966 oldu.

  • 4

    Lombardiya Bölgesel Yönetim Başkanı Attilio Fontana, "Ne yazık ki sayılar artmaya devam ediyor, daha da kötüleşiyor. Yoğun bakım ünitelerini kullanamayacağımız zamana doğru yaklaşıyoruz çünkü daha fazla yatağımız yok." ifadesini kullandı.

    Bölgelerinde temel sıkıntının solunum cihazı eksikliği olduğunun altını çizen Fontana, Milano Fuar Merkezine 500 yataklı bir hastane oluşturulmasının önemli olduğunu, bu sırada diğer hastanelerin yatak kapasitelerinden yararlanılacağını kaydetti.

  • 5

    Öte yandan Lombardiya'da covid-19 vakalarının yoğun olduğu Bergamo kentindeki bir hastanede çalışan anestezist Ivano Riva da şunları söyledi:

    "Salgın eğilimi, bu şekilde artmaya devam ederse Bergamo daha fazla dayanamaz. Hastaneler dolmuş durumda. Bölgedeki yerler de tükeniyor. Yoğun bakımda günde 7'den fazla kişiyi entübe ediyoruz. Aralıksız çalışıyoruz. 14 günde bir dinlenme hakkımız oluyor."

    Veneto Bölgesel Yönetim Başkanı Luca Zaia da virüs vakalarındaki artışın devam ettiğine dikkati çekerek, "Kurallara uyulmazsa, sağlık açısından büyük riskle karşı karşıya kalacağız. Bundan önce gerekirse bütünüyle sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir." dedi. 

  • 6

    İSPANYA'DA EN KÖTÜ GÜN

    Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen İspanya'da ölü sayısının 292'Ye çıktığı, vaka sayısının 7 bin 798'e ulaştığı bildirildi.

    Sağlık Bakanlığından verilen rakamlara göre, İspanya'da Kovid-19'da şimdiye kadar açıklanan "günlük verilerde en yüksek artış" bugün kaydedildi.
  • 7

    100 İLE 600 EURO CEZA

    Diğer yandan İspanyol hükümetinin aldığı kararla cumartesi akşamı yürürlüğe giren olağanüstü hal kapsamında ülke genelinde serbest dolaşıma kısıtlama getirildi. Ülkede sadece eczane, market, berber ve kuru temizleme dükkanlarının açık olmasına izin veriliyor. Halk sadece işe gitmek, zaruri market ihtiyaçlarını yapmak, bankadan para çekmek, eczaneye veya hastaneye gitmek, köpeklerini dolaştırmak için sokağa çıkabiliyor.


  • 8
    Ulusal ve yerel polis bugün itibarıyla kent merkezlerinde daha fazla devriye gezmeye başladı. Polis, sokakta gördüğü herkese kimlik kontrolü yapıyor ve nereye gittiğini soruyor. Diğer yandan İspanyol basınındaki haberlerde, olağanüstü haldeki sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edenlere 100 ile 600 euro ceza kesileceği belirtildi.


  • 9
    Olağanüstü hale İspanyolların çok büyük oranda uyduğu, meydan ve caddelerin neredeyse tamamen boş olduğu gözleniyor.
  • 10

    FRANSA'DA CAN KAYBI 120'YE ÇIKTI

    Fransa'da yeni tip corona virüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 120'ye, vaka sayısı ise 5 bin 400'e çıktı.

  • 11

    Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, France 2 kanalında yaptığı açıklamada, virüs bulaşan kişi sayısının 900 kişi artarak 5 bin 400'e ulaştığını, hastaların 400'ünün yoğun bakımda tedavi gördüğünü söyledi.

    Virüse yakalananların arasında Ulusal Mecliste merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin Grup Başkanvekili Christan Jacob'un bulunduğu belirtildi.

  • 12
    Bu arada Fransa Adalet Bakanı Nicole Belloubet, yaptığı açıklamada, ülke genelinde aciliyeti olmayan duruşmaların corona virüs  nedeniyle ertelendiğini duyurdu.
  • 13

    İNGİLTERE'DE ÖLENLERİN SAYISI 35'E YÜKSELDİ

    İngiltere'de son 24 saat içinde corona virüsünden kaynaklı 14 kişi daha hayatını kaybetti. 

    Ülkedeki, corona virüs vaka sayısı  bin 372'ye yükselirken ölenlerin sayısı 35'e ulaştı.

  • 14

    İSVİÇRE'DE VAKA SAYISI 2 BİNİ AŞTI

    Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle tedbirlerin sıklaştırıldığı İsviçre'de vaka sayısının bir günde 841 arttığı bildirildi. İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisinin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam Covid-19 vaka sayısı, 2 bin 200'e yükseldi, ölü sayısı da 14'e çıktı.
  • 15
    Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise "acil durum" ilan edildi. İsviçre'nin resmi haber sitesi Swissinfo'daki bilgiye göre, İsviçre ordusu virüs pandemisine karşı mücadelede desteğini artırmaya hazırlanıyor.

  • 16
    İsviçre ordusunun, ilk kez 4 hastane taburundan (600 asker) birini siviller için konuşlandıracağı, askeri hastanenin 200 hastayı ağırlayabileceği kaydedildi.
  • 17

    BAZI GURBETÇİLERİN İSVİÇRE ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE BİLET ALDIĞI BELİRTİLDİ

    Öte yandan edinilen bilgiye göre, bazı iptallere rağmen Türk Hava Yolları (THY), Zürih, Cenevre ve Basel'den Türkiye uçuşlarına devam ediyor. Türkiye'nin uçuş yasağı getirdiği Almanya ve Fransa'dan bazı gurbetçilerin İsviçre üzerinden Türkiye'ye bilet aldığı bilgisi de paylaşıldı.
  • 18
    Almanya basınındaki haberlere göre, hükümetin aldığı karar doğrultusunda ülke İsviçre, Fransa ve Avusturya ile sınırlarını yarından itibaren kapatacak. İsviçre hükümeti de sınır noktalarında yarından geçerli olmak üzere bazı kısıtlamalara geçeceğini duyurmuştu.
  • 19

    ALMANYA'DA VAKİT NAMAZLARI CEMAATLE KILINMAYACAK

    Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Almanya'daki camilerde, yeni tip corona virüs salgını nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar, vakit namazlarının cemaatle kılınmayacağı bildirildi.
  • 20

    SIRBİSTAN'DA DA OHAL

    Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yeni tip corona virüs nedeniyle ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini bildirdi.

    Sırbistan'ın Çin'den 5 milyon maske satın aldığını aktaran Vucic, yarın itibarıyla eğitime ara verildiğini ve okulların uzaktan eğitim verecek şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalabileceğini kaydetti.

    Vucic, doktorların tavsiyesi üzerine kendilerini izole etmeyen kişilere 3 yıla kadar hapis cezası verileceğini belirterek, vaka bulunan ülkelerden gelenlerin 28 gün karantinada kalması gerektiğini vurguladı.
  • 21

    VAKA GÖRÜLMEYEN KARADAĞ'DA VİRÜS ÖNLEMLERİ

    Avrupa kıtasında virüsün yayılmadığı tek ülke Karadağ'da da tedbirler alındı.

    Karadağ Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele Ulusal Koordinasyon Başkanlığınca alınan tedbirlere göre, yabancı uyruklu vatandaşların girişlerine izin verilmeyecek, otel, kafe ve restoran gibi hizmet veren işletmeler kapatılacak.
  • 22

    PORTEKİZ'DE DURUM

    İspanya'ya nazaran Covid-19'un daha az görüldüğü Portekiz'de ise vaka sayılarındaki artış dikkati çekti. Portekiz Sağlık Bakanlığı, cumartesi gününe göre 76 artışla 245 kişide Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.
  • 23

    SIĞINMACILAR MASKE ÜRETİYOR

    Diğer taraftan, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria kampında kalan sığınmacılar, yeni tip corona virüsüne (Covid-19) karşı maske üretmeye başladı.
  • 24
    Ülke genelinde maske stoklarının tükenmesinin ardından Stand By Me adlı Sivil Toplum Kuruluşu öncülüğünde harekete geçen sığınmacılar, her gün yaklaşık yüz maske üretmeyi hedefliyor.
  • 25

    YUNANİSTAN'DA 4 ÖLÜM

    Yunanistan Sağlık Bakanlığı, ülkede corona virüs kaynaklı ölüm sayısının 4'e yükseldiğini bildirdi. Diğer taraftan ülkede vaka sayısı 331'e çıktı.

  • 26

    İRAN'DA 724 ÖLÜM

    İran'da yeni tip corona virüs (Covid-19) nedeniyle 113 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle can kaybı 724'e, vaka sayısı ise 13 bin 938'e yükseldi. İran devlet televizyonunun haberine göre, Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde 113 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

    Böylece toplam ölü sayısının 724'e çıktığını belirten Cihanpur, vaka sayısının da 1209 artarak 13 bin 938'e ulaştığı bilgisini verdi.
  • 27
    Cihanpur, 4 bin 590 kişinin ise tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu edildiğini aktardı. İran'da Covid-19'un ilk kez 19 Şubat'ta Kum kentinde tespit edildiği duyurulmuştu.
  • 28

    RUHANİ: KARANTİNA SÖZ KONUSU DEĞİL

    İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkede yeni tip corona virüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hiçbir kentin karantinaya alınmadığını ve esnafın ticari faaliyetlerine sınırlama getirilmediğini açıkladı. İran devlet televizyonuna göre, başkent Tahran'da konuşan Ruhani, sağlık çalışanlarının işini kolaylaştırmak için halktan zorunlu olmadıkça evden çıkmamalarını istedi.
  • 29
    Ruhani, "Tahran veya diğer şehirlerde karantina söz konusu değildir. Esnafa faaliyetlerinde sınırlama getirilmedi. Herkes ticaretinde serbest." dedi.
  • 30
    Cumhurbaşkanı Ruhani, alınan tedbirlerle ilgili herhangi bir kısıtlamanın olmadığını söylese de dün bazı şehirlerden "karantina" ve "esnafa sınırlama" haberleri geldi.
  • 31
    İran Genelkurmay Başkanlığı, cuma günü yaptığı açıklamada, virüsle mücadele kapsamında çarşı, pazar, alışveriş merkezleri ile sokak ve caddelerin boşaltılacağını bildirmişti.
  • 32
    Huzistan Eyalet Valisi Gulamrıza Şeriati, dün yaptığı açıklamada, eyaletin virüs nedeniyle karantinaya alındığını belirterek, market, bakkal, fırın, kasap, manav ve eczaneler dışındaki tüm iş yerlerinin faaliyetinin de yasaklandığını kaydetmişti. İylam Sanayi, Maden ve Ticaret Müdür Yardımcısı Said Şerifi, dün eyalette Kovid-19 salgınının önüne geçmek için pasaj ve iş merkezlerinin kapatıldığını açıklamıştı.
  • 33

    İRAN'DA 91 YAŞINDAKİ CORONA HASTASI TABURCU EDİLDİ

    İran'daki Bem Tıp Bilimleri Üniversitesi Rektörü Abbas Abaszade, 91 yaşındaki en yaşlı yeni tip corona virüs (Covid-19) hastasının tedavisi sonrası taburcu edildiğini bildirdi.

    Fars Haber Ajansı'na konuşan Abbaszade, hastanın ismi ve tedavi süreci hakkında bilgi vermedi.

    Söz konusu kişinin çiftçilikle uğraştığını ve düzenli beslendiğini belirten Abbaszade, "Covid-19 tedavisi gören 91 yaşındaki en yaşlı hasta, Bem Pasteur Hastanesi'nden taburcu oldu." dedi.

  • 34

    KKTC'DE VAKA SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, ülkede bir kişinin daha yeni tip corona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını ve vaka sayısının 6'ye yükseldiğini duyurdu. Türk Ajansı Kıbrıs'a (TAK) açıklama yapan Pilli, yeni Covid-19 vakasının İngiltere'den gelen bir KKTC vatandaşında görüldüğünü belirtti.


  • 35
    Bakan Pilli, otellerde gözlem altında tutulan turistlerden üçüne yapılan testlerin ise negatif çıktığını kaydetti. KKTC'de daha önce dört turist ve bir KKTC vatandaşında Covid-19 tespit edilmişti.
  • 36

    HOLLANDA'DA OKULLAR KAPATILIYOR

    Hollanda hükümetinden yapılan açıklamada corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında eğitime ara verileceği bildirildi. 

    Ülkede şu ana kadar corona virüs kaynaklı bin 135 vaka ve 20 ölüm bildirildi.

  • 37
    Hollanda Sağlık Bakanı Bruno Bruins da okulların tatil edilmesinin yanı sıra yerel saatle 18.00'den itibaren spor kulüpleri, kafe ve restoranların da kapatılacağını kaydetti.
  • 38
    Halka "marketlerde yağmalamayı durdurma" tavsiyesinde bulunan Bruins, tüm toplumun durumun kötüleşmesini engellemek için dayanışma içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
  • 39

    İSRAİL'DE TİCARİ MEKANLAR İÇİN KAPATMA KARARI

    İsrail yönetimi, corona virüs nedeniyle marketler, eczaneler ve bankalar dışındaki tüm ticari mekanların kapatılması kararı aldı.

    İsrail Sağlık Bakanlığı, 29 kişide daha virüs tespit edildiğini, böylece vaka sayısının 193'e yükseldiğini bildirdi.

  • 40
    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da corona virüs testi yaptırdığı bildirildi.
  • 41

    ÖZBEKİSTAN'DA İLK VAKA

    Özbekistan'da ilk yeni tip corona virüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Ülkenin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fransa'dan dönen bir Özbekistan vatandaşında Covid-19'un tespit edildiği belirtildi.

    Açıklamada ayrıca, salgının tespit edildiği ülkelerden gelen ve 14 gün süreyle gözlem altında tutulan 7 bin 700 kişiden 5 bin 600'ünün karantinadan çıkarıldığı aktarıldı.

    Özbekistan Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Epidemiyoloji Ajansı Müdürü Bahrom Almatov, yaptığı açıklamada, Covid-19 rastlanan vatandaş ile temas edenlerin belirlendiğini belirterek, "Ayrıca hastayla Fransa'dan aynı uçakta gelenlerin listesi çıkarıldı. Onların karantina altına alınmasına yönelik çalışmalar başlatıldı." dedi.
  • 42

    KAZAKİSTAN'DA VAKA SAYISI 8'E ULAŞTI

    Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov, düzenlediği brifingde, ülkede Covid-19'a iki kişide daha rastlandığını belirterek, "Biri dün İtalya'dan, diğeri de Güney Kore'den gelen vatandaşlarımız. Transit yolcular hariç hastalarla aynı uçaklarda gelenler hastanelere kaldırıldı" şeklinde konuştu.

    Böylece ülkede vaka sayısının 8'e ulaştığını dile getiren Birtanov, 1400'ün üzerinde vatandaşın hastanelerde, 545'in de ev karantinalarında olduğunu bildirdi.
  • 43

    GÜRCİSTAN'DA 30 HASTADAN BİRİ İYİLEŞTİ

    Gürcistan'da Tiflis Enfeksiyon Hastanesi Müdürü Maria Ezurgbaia, yaptığı açıklamada, Covid-19 teşhisiyle tedavi altında tutulan 30 hastadan birinin iyileştiğini ifade etti.
  • 44

    BULGARİSTAN İTALYA VE İSPANYA'DA GELEN UÇUŞLARI DURDURACAK

    Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Rosen Zheliazkov İtalya ve İspanya'dan gelen uçuşları durduracaklarını açıkladı. 

    Bakan yaptığı açıklamada, İtalya ve İspanya'da bulunan Bulgar vatandaşlarına pazartesi ve salı günleri içinde dönme çağrısında bulundu. 

    Bulgaristan'a dönen vatandaşlar on dört gün karantinaya alınacaklar.

  • 45

    IRAK'TA UÇAK SEFERLERİ İPTAL

    Irak'ta tüm uçak seferleri de 24 Mart’a kadar iptal edildi.
  • 46

    6 İLDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

    Irak'ın başkenti Bağdat ile Musul, Zikar, Babil, Selahattin ve Kerbela illerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
  • 47

    FİLİPİNLER'DE ÜÇ ÖLÜM DAHA

    Filipinler'de corona virüs kaynaklı üç ölümün daha gerçekleştiği açıklandı. Aynı zamanda açıklamada 29 yeni corona virüs vakasının da tespit edildiği belirtildi.

    Filipinler'de vaka sayısı 140'a yükseldi. Şimdiye kadar corona virüsten ölenlerin sayısı ise 11 oldu.

  • 48

    Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da alışveriş merkezlerinin kapatılmasına karar verildi. Alınan karara göre sadece süper marketler ve eczaneler açık olacak.

    Aynı zamanda Suudi Arabistan'da dışarıda yemek yemek ve kafelere gitmek yasaklandı. Sadece evlere servis yapan restoranlar hizmet verecek.

  • 49

    GUATEMALA'DA İLK ÖLÜM

    Orta Amerika ülkesi Guatemala'da yeni tip corona virüs nedeniyle 85 yaşındaki bir hasta hayatını kaybetti.

    Guatemala'da düzenlenen basın toplantısında Kovid-19 vakaları ve önlemler konusunda bilgi veren Sağlık Bakanı Hugo Monroy, evinde kendini tecrit eden bir Guatemalalının yaşamını yitirdiğini ve ve bunun ülkede corona virüsten kaynaklanan ilk ölüm olduğunu duyurdu.
  • 50
    Monroy, İspanya'dan 6 Mart'ta Guatemala'ya dönen 85 yaşındaki kişinin herhangi bir semptom göstermediği bilgisini paylaştı.

    Guatemala’nın aldığı önlemlere de değinen Monroy, tüm Avrupalıların ülkeye girişinin durdurulduğunu açıkladı.
  • 51

    PANAMA KAPILARI KAPATTI

    Ülkeye girişler konusunda Guatemala'dan daha radikal karar alan Panama ise tüm yabancılara kapıyı kapattı.
  • 52

    Sosyal medya hesabından açıklama yapan Devlet Başkanı Nito Cortizo, Panamalılar ve oturum izni olanlar dışındaki kişilerin ülkeye girişlerinin durdurulduğunu duyurdu.

    Cortizo, ülkeye girenlerin de 14 gün boyunca mutlaka evlerinde önleyici tecritte kalacaklarını vurguladı.

  • 53

    GÜNEY KORE'DE 'ÖZEL AFET BÖLGELERİ' İLANI

    Güney Kore'de virüs salgınından en fazla etkilenen güney kesimlerinde "özel afet bölgeleri" ilan edildi.
  • 54
    Güney Kore'de 76 yeni tip corona virüs vakasının tespit edildiği ve 23 gün sonra ilk kez günlük yeni vaka sayısında 100'ün altına düşüldüğü belirtildi. Ülkede vaka sayısının 8 bin 162'ye yükseldiği de ifade edildi.
  • 55

    RUSYA'DA VAKA SAYISI 63'E ÇIKTI

    Rusya'daki virüs vaka sayısı 63'e yükselirken; Rusya Demiryolları Şirketi, Ukrayna, Moldova ve Letonya ile tren seferlerini 17 Mart itibarıyla durdurma kararını açıkladı.
  • 56
    Belarus Demiryolları Şirketi de Ukrayna ve Letonya'ya tren seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu bildirirken, Moldova Başbakanı İon Kiku da 17 Mart itibarıyla sınır kapılarını kapatma ve tüm uçak seferlerini geçici olarak durdurma kararı aldıklarını söyledi.
  • 57
    Bu arada, Belarus'ta vaka sayısı 27, Moldova'da ise 23 olarak kaydedildi.
  • 58

    BREZİLYA VE MEKSİKA'DA MAÇLAR SÜRESİZ ERTELENDİ

    Brezilya ve Meksika'daki futbol karşılaşmaları, yeni tip corona virüs salgını yüzünden süresiz ertelendi.
  • 59
    Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), Brezilya Kupası ile kadınlar birinci ve ikinci liglerinin yanı sıra alt yaş gruplarındaki ulusal turnuvaların da bir süre oynanmayacağını açıkladı.

    Açıklamada, maçların seyircisiz oynandığı eyalet şampiyonalarıyla ilgili kararların ise ilgili federasyonlar tarafından alınacağı ifade edildi.
  • 60
    Meksika Birinci Futbol Ligi'nin (Liga MX) internet sitesinden yapılan duyuruda ise erkeklerde birinci ve ikinci, kadınlarda da birinci ligin, artan sağlık endişeleri sebebiyle askıya alındığı belirtildi.
  • 61

    LİBNAN'DA OHAL İLAN EDİLDİ

    Lübnan'da corona virüs nedeniyle 29 Mart'a kadar olağanüstü hal ilan edildi

    Seferberlik kapsamında hava, kara ve deniz limanları, 18-29 Mart tarihlerinde kapalı olacak

    Bu süre zarfında kamu kurumlarının yanı sıra belediyeler ve kamu ile özel eğitim kurumlarının kapalı olacağına dikkati çeken Abdussamed, bankalar, ulaşım ve gıda sektörü dışındaki özel firma, kuruluş ve işletmelerin de kapalı olacağını ifade etti.

    Sağlık Bakanlığı son açıklamasında, ülkede corona virüs vakasının 99 olduğunu ve 3 kişinin söz konusu virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
  • 62

    KATAR'DA YENİ ÖNLEMLER

    Katar yönetimi, yeni tip corona virüsle mücadele için uçuşların ve toplu ulaşım hizmetlerinin askıya alınması gibi bir dizi önlem aldı.

    Kriz Yönetimi Yüksek Komitesi, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani başkanlığında toplanarak, ülke genelinde virüsle mücadele için önlemleri artırdı.
  • 63

    Komite tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, transit ve kargo seferleri ile ülkeye dönecek Katarlıları taşıyanlar dışında Uluslararası Hamed Havalimanı'na yapılacak tüm uçuşların 14 gün boyunca askıya alınmasına karar verildiği, bu sürenin gerektiğinde uzatılabileceği kaydedildi.

    Ülkede ayrıca bu geceden başlamak üzere toplu ulaşım hizmetleri durduruldu.

  • 64

    Alınan önlemler arasında, 55 yaş üzerindeki memurlar, hamile kadınlar ve kronik hastalıkları olanlara izin verilmesi, devlet okullarında okuyan öğrencilerin 22 Mart, özel okullarda okuyanlar ile üniversite öğrencilerinin ise kendi eğitim takvimlerine göre uzaktan eğitime başlaması yer aldı. 

    Katar'da virüs tespit edilen kişi sayısı 337'ye yükselmişti. 

  • 65

    VENEZUELA'DA KARANTİNA KARARI

    Yeni tip koronavirüse yakalananların sayısının 17'ye yükseldiği Venezuela'da başkent Caracas ve 6 eyalette karantina ilan edildi

    Devlet televizyonu VTV'de yayınlanan konuşmasında ülkedeki Kovid-19 vakaları ve önlemleri ile ilgili son bilgileri paylaşan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, virüsü taşıyanların sayısının 17'ye yükseldiğini aktardı.
  • 66
    Maduro, ülkesindeki hastalar arasında Kolombiya'da koronavirüs kapanların da bulunduğunu söyledi.

    İki ülke arasında 2 bin 200 kilometreden fazla sınır olduğunu hatırlatan Maduro, Dünya Sağlık Örgütüne Kolombiya ile ülkesi arasında sağlık alanında iletişim kurulmasını sağlamaları için başvurduklarını ve örgütten kısa süre içinde cevap beklediklerini vurguladı.

    Maduro, Kolombiyalı mevkidaşı Ivan Duque'ye de iki ülke arasında bu yönde bir ilişkinin başlatılması için çağrıda bulundu.
  • 67

    KOLOMBİYA'DA ÖNLEMLER ARTIRILIYOR

    Bu arada Kolombiya hükümeti salgın karşısında aldığı önlemleri genişletmeye devam ediyor.

    Sosyal medya hesabından açıklama yapan Devlet Başkanı Ivan Duque, Kolombiyalılar ve oturum iznine sahip yabancılar dışındaki kişilerin 14 Nisan'a kadar ülkeye girişlerinin durdurulduğunu açıkladı.

    Duque ayrıca üniversiteler dahil devlete bağlı tüm okullarda eğitim faaliyetlerine ara verildiğini duyurdu.
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız