Obama'nın 7 yıllık değişimi

Geçtiğimiz günlerde son defa 'State of The Union' (Birliğin Durumu) konuşması yapan ABD Başkanı Barack Obama'nın görev süresi 2016’da dolacak.  20 Ocak 2009 tarihinde görevi George W. Bush'tan devralan Obama'nın başkanlığı döneminde geçirdiği değişim ise oldukça dikkat çekici.

Haberler ntv.com.tr 14.01.2016 - 17:10 Son Güncelleme : 14.01.2016 - 17:20

  • 1
    Geçtiğimiz günlerde son defa 'State of The Union' (Birliğin Durumu) konuşması yapan ABD Başkanı Barack Obama'nın görev süresi 2016’da dolacak.  20 Ocak 2009 tarihinde görevi George W. Bush'tan devralan Obama'nın başkanlığı döneminde geçirdiği değişim ise oldukça dikkat çekici.
  • 2
    Obama, 4 Kasım 2008'de yapılan 2008 ABD Başkanlık Seçimleri'nde ABD'nin 44. devlet başkanı seçilmiş ve bu göreve gelen ilk siyahi ABD'li olarak tarihe geçmişti. Seçimi kazanmasının ardından 20 Ocak 2009'da göreve başlayan Obama, 6 Kasım 2012 tarihinde yapılan 2012 ABD Başkanlık Seçimleri'nde Mitt Romney karşısında seçimi kazanmış ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığına ikinci kez seçilmişti.
  • 3
    ABD'nin Hawaii eyaletindeki Honolulu kentinde Kapiolani Tıp Merkezi'nde dünyaya gelen Obama'nın oldukça ilginç bir yaşam hikayesi var.

    Kendisiyle aynı adı taşıyan babası Kenya'nın Siaya Bölgesi'ndeki Nyang’oma Kogelo yerleşim yerinde doğmuş ve büyümüş, ve Obama'nın annesi ile abancı öğrenci olarak geldiği Hawaii'de tanışmıştı. Yine Hawaii'de evlenen çift, Obama iki yaşına bastığında boşandı.
  • 4
    Annesi ve üvey babasıyla birlikte Endonezya'ya taşınan Obama, 6-10 yaşları arasında Cakarta'da ilkokul öğrenimi gördü. Sonra Honolulu'ya geri dönerek 1979 yılında liseyi bitirinceye kadar anneannesi ve dedesiyle yaşadı.
  • 5
    Liseden sonra Los Angeles'teki Occidental College'de üniversitenin ilk iki sınıfını okuyan Obama, sonra New York'taki Columbia Üniversitesi'ne geçiş yaptı ve 1983 yılında Siyasal Bilimler bölümünden mezun oldu
  • 6
    1988 yılında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Obama, Harvard Üniversitesi'ndeyken öğrenciler tarafından yayınlanan prestijli "Harvard Law Review" dergisinin yayın işleri müdürlüğünü yapan ilk Afrikalı-Amerikalı oldu.
  • 7

    1991 yılında avukatlık diplomasını alan Obama, 1992 yılından itibaren 12 yıl süreyle Chicago Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Anayasa hukuku dersleri verdi. Çeşitli yardım dernekleri ve vakıflarda görev alan Obama, 1996 yılında İllinois'in eyalet senatosuna seçilerek siyasete ilk adımını attı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız