Putin ile Merkel Moskova'da görüştü

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Almanya Başbakanı Merkel,  Kremlin Sarayı'nda gerçekleşen görüşmenin basına açık kısmında açıklamalarda bulundu.

Haberler Reuters, Anadolu Ajansı 21.08.2021 - 12:30

  • 1

    OCAK AYINDAN BU YANA İLK KEZ

    Merkel ve Putin, 19 Ocak 2020'de gerçekleşen Libya konulu konferansın ardından ilk kez Kremlin'de bir araya geldi.
  • 2

    ÇİÇEKLE KARŞILADI

    Rusya lideri Putin, Almanya lideri Merkel'i bir buket çiçekle karşıladı.
  • 3

    BASIN AÇIKLAMASI

    İki lider, görüşmenin basına açık kısmında açıklamalarda bulundu. 

  • 4

    "GÖRÜŞMEMİZ GEREKEN BİRÇOK KONU VAR"

    Putin, Almanya'nın Rusya için Avrupa ve dünyada en önemli ortaklardan biri olduğunu belirterek "Almanya, Çin'den sonra ikinci ticari ve ekonomik ortağımızdır. 2020'de oldukça ciddi bir durgunluğun yaşanmasına rağmen ikili ticaret hacmi yılın ilk yarısında iki kat arttı." dedi.

    Merkel'in görevini bırakacağına dikkati çeken Putin, "Yüz yüze görüşmemizi gerektiren birçok konu var. Dolayısıyla bu, sadece bir veda görüşmesi değil ciddi ve iş içerikli bir ziyarettir." ifadesini kullandı.

  • 5

    "TEMASLARI SÜRDÜRMEYE HAZIRIZ"

    Başbakan Merkel de Putin ile birçok konuyu ele almak istediğini vurgulayarak "Fikir ayrılıklarının olmasına rağmen birbirimizle konuşmamızın iyi olduğunu düşünüyorum. İleride de temasları sürdürmeye hazırız. İkili ilişkilerden uluslararası konulara kadar konuşacağımız çok şey var." değerlendirmesinde bulundu.

  • 6

    "TALİBAN İLE MÜZAKERE ETMEYE ÇALIŞMALIYIZ"

    Afganistan'daki duruma da değinen Merkel,  "Taliban’ın ülkeyi kontrol altına alması üzücüdür. Ancak bu bir gerçek." dedi.

    Merkel, "Taliban, ülkede istediğimizden daha fazla destek aldı. Ancak Taliban ile müzakere etmeye çalışmalıyız. Hayatı tehlikede olanlara da ülkeyi terk etme konusunda yardımcı olmalıyız." diyerek sözlerini tamamladı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız