Trump aşı zirvesi düzenledi, kendini tebrik etti

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün aşı çalışmalarındaki gelişmeleri duyurmak için bir etkinlik düzenledi. ABD hükümetinin aşıyı başka bir ülkeyle paylaşmadan ilk olarak kendi vatandaşlarına aşılama yapması üzerine idari emri imzalayan Trump, konuşmasında kendini ve yönetimini aşı üretim sürecini hızlandırmadaki rolü nedeniyle tebrik etti.

Haberler ntv.com.tr 09.12.2020 - 17:28

  • 1

    20 Ocak’ta koltuğunu seçilmiş başkan Joe Biden’a devredecek olan ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün aşı çalışmalarındaki gelişmeleri duyurmak için bir etkinlik düzenledi. ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Beyaz Saray'da düzenlediği ‘Son hız Operasyonu Aşı Zirvesi’nde bir konuşma yaptı.

  • 2

    Konuşmasında yönetiminin aşı üretim sürecini hızlandırmadaki rolünü öven Trump, ABD’de son haftalarda giderek artan ve dakikada iki kişinin hayatını kaybetmesi konusuna değişmemesiyle dikkat çekti.

  • 3

    ‘ARTAN VAKA SAYISININ SEBEBİ ARTAN TEST MİKTARI’

    Geçtiğimiz gün hayatını kaybedenlerle birlikte 285 binden fazla ABD vatandaşı corona virüs nedeniyle hayatını kaybederken Trump’ın Noel yaklaşırken kendi destekçilerine ‘dikkatli olun’ çağrısı yapmaması dikkat çekerken ülke genelinde artan salgın vakalarını artan test miktarına bağlayarak corona virüs nedeniyle hayatını kaybeden sayısının artmasını küçümsedi.

  • 4

    “KONUK SAYISINI AZALTTIK”

    Konuşmasından sonra bir muhabirin, "Bu salondaki bazı bilim insanları Amerikalıları tatil sezonunda seyahat etmemeye, büyük toplantılara gitmemeye teşvik ediyor, fakat siz yüzlerce insanla tatil partileri düzenliyorsunuz ve çoğu da maske takmıyor” sözleri üzerine Trump, partilerde maske takan birçok insan gördüğünü ve konuk listesindeki sayıyı da önemli ölçüde düşürdüğünü belirtti.

  • 5

    ABC’nin haberinde, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray’da düzenlenen kutlamalarda çekilen videolarda çoğu katılımcının maske takmadığı, ve sosyal mesafeye uymadığı belirtildi.

  • 6

    “AŞI BİR NUMARALI HEDEFTİ VE GERÇEKLEŞTİ”

    Corona virüs vaka sayısı yükseldikçe Noel'i kutlayacak olan Amerikalılara bir mesajı olup olmadığı sorusuna Trump, “CDC yönergelerini ortaya koyuyor ve bunlar önemli yönergeler” cevabını verirken “Bizim hedefimiz aşı. Bu bir numaralı hedefti, çünkü kurtuluş oylu buydu. Bu da gerçekleşti” şeklinde konuştu.  

  • 7

    Trump, ABD hükümetinin aşıyı başka bir ülkeyle paylaşmadan ilk olarak kendi vatandaşlarına yetecek kadar aşı satın alması ve ilk olarak onlara aşılama yapması üzerine idari emri imzaladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız