KYK burs başvuru sonuçları ne zaman, hangi ayda açıklanacak? 2023-2024 GSB KYK burs başvurularında son durum

KYK burs başvuru sonuçları, 19 Ekim'de tamamlanan burs başvurularının ardından sorgulanmaya başladı. İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları KYK burs ve kredi başvurularını tamamladı. Gözler şimdi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak sonuç açıklamasına çevrildi. Peki, 2023-2024 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman, hangi ayda açıklanacak?

Haberler ntv.com.tr 20.10.2023 - 09:33

  • 1
    Yüz binlerce öğrencinin beklediği 2023 KYK Burs ve kredi başvuruları tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, burs ve kredi başvurularının başladığını duyurmuştu. Burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alındı. Öte yandan sonuçların açıklanacağı tarih de merak konusu oldu. İşte, KYK burs/kredi başvuru sonuçları hakkında bilgi...
  • 2

    KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI SONA ERDİ

    19 Ekim Perşembe saat 23.59'a kadar devam eden burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alındı.

    Burs/kredi başvuruları e-Devlet'te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-Devlet'teki okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinin düzeltilmesini istemeleri gerekiyor.

    Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek.
  • 3

    KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    KYK burs ve kredi başvuruları, 12-19 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden gerçekleşecek.

    Geçtiğimiz yıl KYK burs başvuruları kasım ayında başlamış ve sonuçlar 16 Aralık'ta açıklanmıştı.

    Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl kasım ayında açıklanması bekleniyor.
  • 4

    KİMLER BURS/KREDİ BAŞVURUSU YAPABİLİR?

    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başvurunun detayları da paylaşıldı.

    İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşları burs ve kredi başvurusunda bulunabilecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız