Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzatıldı mı? Bakan Özer okulların açılışı için tarih verdi

Okulların ne zaman açılacağına yönelik tarih araştırmaları sürüyor. Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından okullarda yarıyıl tatili süresi uzatıldı. Öğrenciler bir yandan 2. dönemin başlayacağı tarihi merak ediyor. Bakan Özer son açıklamasında eğitime bir süre daha ara verileceğini belirtti. Peki, okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili ne zaman bitecek?

Haberler ntv.com.tr 09.02.2023 - 17:38

  • 1
    Okullar ne zaman açılacak sorusunun yanıtı, Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamaları sonrasında belli oldu. Bakan Özer bir önceki açıklamasında okulların 13 Şubat'a kadar ertelendiğini belirtmişti. Yeni açıklama sonrasında okulların açılacağı yeni tarih belli oldu. Peki, okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili ne zaman bitecek?
  • 2

    OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

    20 Ocak'ta okulların kapanmasıyla birlikte öğrenciler 23 Ocak'ta yarıyıl tatiline başlamıştı. Normal şartlarda 6 Şubat tarihinde açılacak olan okullar, hem kar yağışı hem de Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında 13 Şubat'a ertelenmişti.

    Milli Eğitim Bakanı Özer yaptığı yeni açıklamayla birlikte, tüm Türkiye'de eğitime 20 Şubat'a kadar ara verildiğini açıkladı.

    Buna göre; Okullar 20 Şubat 2023 Pazartesi günü açılacak.
  • 3

    10 İLDE DEVAMSIZLIK ŞARTI ARANMAYACAK

    10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük depreminin yaşandığını belirten, Bakan Özer, "2. dönemde tüm kademelerde devam şartı aranmayacak. Tüm öğrenciler istedikleri taktirde çevre illerdeki okullara nakilleri yapılacak." açıklamasında bulundu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız