Piyasaları bu hafta neler bekliyor?

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) eylül ayı toplantısına ilişkin tutanaklarının ardından küresel piyasalardaki dolar talebinin artmasıyla 3,11 TL’nin üzerine çıkarak yeni bir rekora imza atan dolar yeni haftada da 3,09'un üzerinde seyrediyor. İşte bu hafta doların kaderini belirleyecek ve ekonomi gündeminde yakından takip edilecek gelişmeler...

Haberler ntv.com.tr 17.10.2016 - 17:20

  • 1

    TCMB EKİM AYI FAİZ KARARI

    Haftanın en önemli gündem maddesi perşembe günü TCMB'nin açıklayacağı ekim ayı faiz kararı olacak. Dolardaki yükselişin ardından Merkez Bankası'nın nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.
    Beklenti Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandında faiz indirimine devam edeceği yönünde.
  • 2
    Merkez Bankası eylül ayında üst üste yedinci kez faiz koridorunun üst bandında indirime giderek yüzde 8 buçuktan yüzde 8,25'e çekmişti.
  • 3

    AVRUPA MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI

    Dışarıda ise piyasaların gözü perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve Başkan Mario Draghi'nin yapacağı açıklamalarda olacak. Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alım programını azaltmayı tartıştığına dair gündeme gelen haberler piyasalarda heyecan yaratmıştı.

    Bankanın faizlerde değişiklik yapması beklenmiyor.
  • 4

    ÇİN'İN 3. ÇEYREK BÜYÜME RAKAMLARI

    Bu hafta ayrıca Çin'in üçüncü çeyrek büyüme verisi açıklanacak. Ekonomik büyümenin değişmeyerek yüzde 6,7'de kalması bekleniyor.
  • 5

    ABD'DE 3. ÇEYREK BİLANÇOLARI

    ABD cephesinde ise, 3. çeyrek bilançoları gelmeye devam ediyor.

    ABD'li uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketi Bank of America'dan yapılan açıklamada, 2016'nın üçüncü çeyreğindeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış göstererek 4,96 milyar dolar olduğu belirtildi. Goldman Sachs ve Morgan Stanley de bilançolarını açıklayacak büyük bankalar arasında yer alıyor.

  • 6

    ÜÇÜNCÜ MÜNAZARA BEKLENİYOR

    8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine günler kala Cumhuriyetçi Parti Başkan Adayı Donald Trump ile Demokrat Partili rakibi Hillary Clinton'un son kez karşı karşıya gelmesi bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız