"EYT seçim sonrasına kaldı" iddialarına açıklama geldi! EYT yasası ne zaman çıkacak, yaş sınırı olacak mı? Kimleri kapsayacak? Düzenlemede son durum

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) düzenlemesindeki gelişmeler yakından takip ediliyor. En çok merak edilen konuların başında ise EYT şartları ve yaş sınırı var. İlk etapta 1,5 milyondan fazla kişiye emeklilik yolunu açması beklenen düzenlemeyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den açıklama geldi. Bilgin,  "EYT seçim sonrasına kaldı" söylentileriyle ilgili konuştu. Peki, EYT yasası ne zaman çıkacak, yaş sınırı olacak mı? Kimleri kapsayacak? EYT düzenlemesinde son durum

Haberler 27.12.2022 - 11:35

  • 1
    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusundaki düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını bildirdi. Düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını belirten Bilgin, yaş şartına ilişkin soru üzerine, "O gün açıklanacak." dedi.

    Bilgin, "Seçim sonrasına kaldı gibi iddialar hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak." yanıtını verdi.
  • 2

    EYT'DE YAŞ SINIRI OLACAK MI?

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, katıldığı bir televizyona programında yaş şartı sorularına da yanıt vermişti. Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde yaş aralığının ihtimal dahilinde olduğunu ve henüz netlik kazanmadığını açıkladı.
  • 3
    "EYT'de yaş aralığı olabilir mi?" sorusunu Bilgin, "İhtimal dahilindedir, değerlendirilecektir. Dikkat ederseniz olacak demiyorum, netleşmedi." diye yanıtladı.
  • 4

    "ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'E GİTMİŞ OLUR"

    Bilgin, gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra son kararın verileceğinin altını çizdi ve "Takvim belli mi?" sorusunu, "Ocağa varmadan biz masamızdan kaldırırız. Yani önümüzdeki hafta Meclis'e gitmiş olur." şeklinde cevapladı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız