Zamlı memur maaşları ne zaman, ayın kaçında yatacak? 2024 memur zammı sonrası gözler maaş farkının yatacağı tarihte

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini paylaşması ardından memur ve memur emeklisinin maaş zammı da ortaya çıktı.  Zam oranı ardında fark ve maaş ödeme günlerPeki, memurların maaş farkları ve zamlı maaşları ne zaman, ayın kaçında yatacak?

Haberler ntv.com.tr 04.01.2024 - 09:16

  • 1
    Milyonlarca memur ve emeklinin gözü enflasyon verilerindeydi. TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emeklinin zam oranı ortaya çıktı.
  • 2
    Enflasyon 2023 yılını yüzde 64,77 ile tamamladı. Son 6 aylık enflasyon yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri yüzde 31,5 oranında enflasyon farkına hak kazandı.

    Memur ve memur emeklileri ocak ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.
  • 3

    MEMUR MAAŞ ZAMMI NASIL BELİRLENİYOR?

    Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanıyor.
  • 4

    MEMURLARIN MAAŞ FARKLARI VE ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

    Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.
  • 5

    YÜZDE 50 SİNYALİ

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada memur maaşlarına zammın yüzde 50'ye yaklaşabileceğinin altını çizmişti. Işıkhan; "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız