Eser Yenenler: Yeni başlangıçlar her zaman güzeldir

Sahne tozunu yuttuktan sonra kendisini ilk olarak Aliye dizisiyle ekranda gördüğümüz Eser Yenenler, ardından jüri üyeliği ve talk show gibi dikkat çeken işlere imza attı. BKM çatısı altında da çalışmalar yapan 38 yaşındaki Yenenler şimdilerde Star'a geçen Çok Güzel Hareketler 2 ekibinin başında. Kanal değişikliğiyle enerjilerinin değiştiğini söyleyen Yenenler, "Yeni başlangıçlar her zaman güzeldir" diyor. Gündemdeki tartışmalı karikatür için "Ben bunu hak etmedim" ifadesini kullanan Yenenler, eşi Berfu Yenenler'in sosyal medyada aşırı yetenekli biri olduğunu vurgulayarak hayata geçirmeyi planladıkları projeyi de anlattı. 

(Batuhan DURMUŞ / batuhan.durmus@ntv.com.tr) 

Haberler ntv.com.tr 27.03.2022 - 12:37 Son Güncelleme : 27.03.2022 - 12:46

  • 1

    "YENİ BAŞLANGIÇLAR HER ZAMAN GÜZELDİR"

    Bir geçiş dönemi yaşandı ve artık Star ekranlarında olacaksınız. Neler değişecek/neler değişmeyecek, seyirciyi yeni kanalında ne bekliyor?

    - Yeni kanalla birlikte enerjimiz değişti. Güzel bir ara verdik, Yılmaz Erdoğan çok fazla gelemiyordu şimdi Yılmaz ağabeyin daha fazla katılımı olacak. Değişiklik bizim enerjimizde, yeni başlangıçlar her zaman güzeldir. Yoğun çalışıyorduk, verdiğimiz ara dinlenmemizi sağladı. Zaman olduğu için skeçler daha fazla düşünülerek uzun uzun yazıldı. Dolayısıyla en büyük değişim oyuncuların kendisinde, yazarlarda ve skeçlerde olacak.
  • 2

    "YILMAZ ERDOĞAN'I BABAM YERİNE KOYARIM"

    BKM ekibinin başına nasıl geçtiniz, gelen ilk tepkiler nasıldı ve Yılmaz Erdoğan deyince aklınıza ilk ne geliyor?

    - Ekibin ağabeyi olarak geldiğimi düşünüyorum. Yılmaz hocamızın başlattığı çarkın dönmesine katkı sağlamak, onun gelemediği zaman işleri yürütmek ve ekibe yol göstererek tecrübelerimi aktarmak için buradayım. Yılmaz Erdoğan; tek kelimeyle gerçek bir usta... Benim hem hayatımda hem kariyerimde hem işimde her şeyimde ustamdır hatta babam yerine koyarım. Kalfalık dönemine gelmiş olmam ve bana bu yöneticilik pozisyonunun verilmesi benim için gurur. Ustamı doğru bir şekilde takip etmişim.

  • 3

    "BU TATMİN BAŞKA SEKTÖRDE YOK"

    Buradaki her bir skecin yazım süreci ve sahne hazırlığı gibi süreçler ne kadar sürüyor, bu döngü nasıl ilerliyor?

    - Her zaman çok zordu. Yazan, oynayan, prova eden hep aynı kişi olduğu için skeçlerin hepsinde okuma provası, sahneleme, skecin düşmesi ve hemen yenisinin yazılıp revize edilerek hazırlanması gibi sahneye çıkana kadar yoğun olarak üretimi devam eden bir döngüsü var. Sancılı, yorucu ama sevdiğin işi yaptığın için aşırı keyifli. Güzel geçen bir gösteri o yorgunluğu unutturuyor. Çünkü başından sonuna katkıda bulunduğun bir işin ortaya çıkmasının tatmini... Bu tatmin başka sektörde yok.

  • 4

    "BİZİM MİZAH YAPTIĞIMIZ DÖNEMLE BU DÖNEM BAŞKA"

    İlk kadroyla ikinci kadroyu kıyaslarsak. Nasıl değerlendirirsiniz?

    - Kıyaslayınca 'İlla biri değerden düşer' diye bir laf var, ustamızın lafı. Şartlarımız çok başka, bizim mizah yaptığımız dönemle bu dönem başka. Özellikle bu kadro iki senedir pandemiyle de mücadele ediyor. Oyunları iptal ediliyor, bir maskeli oluyor bir maskesiz zor bir süreç.

    Dijital mi geleneksel medya mı?

    - Mizahın değişimleri; sosyal medyadaki mizah, normal hayattaki mizah. Büyük değişimlerin içinde bambaşka bir şeyle ve birçok diziyle mücadele ediyor bu kuşak. Bizim dönemimiz her anlamda daha şanslıydı. Dijital dünya bizi bu kadar görmemişti. Şimdi YouTube izlenmesi başka reyting başka... Çok fazla parametre var.

  • 5

    "BU KADRODAN YENİ 3 ADAM ÇIKAR"

    Çok Güzel Hareketler 2'den yeni bir 3 Adam çıkar mı? Ya da yeni bir Eser yeni bir İbrahim veya yeni bir Oğuzhan gelir mi?

    - Kesinlikle çıkar. Biz oradan kendi yolumuzu çizmeyi öğrendik. Bizim yolumuzda üç kişi talk show yaparak daha önce yapılmamış bir şeyi denedik. Burada yapılmamışı yapmak varsa bu ekipten de daha önce yapılmamış şeyleri yapacak birçok arkadaşımız çıkacaktır.
  • 6

    "HER ZAMAN GELİŞTİRECEK YÖN ÇOKTUR"

    Genel anlamda kendinizi komik buluyor musunuz, geliştirmeniz gereken yönleriniz olduğunu düşünüyor musunuz?

    - Her zaman geliştirecek yön çoktur. Mizah çok değişiyor. Eşim Berfu Yenenler'in reels'lerinde oynadığımda skeçler başka, Instagram paylaşımlarında bambaşka. Mecralar çoğaldı ve değişti. Göstermeci mizah yerine daha doğal daha kendin olduğun hale daha çok gülüyor insanlar. Sahnede olabildiğince kendi başımıza gelen hikayeleri yazıyoruz ama her mecradaki Eser başka bir mizah yapıyor. Her zaman öğrenmeye ve geliştirmeye çalışıyorum.
  • 7

    "BENİM İÇİN 'TORPİLLİ' DEDİLER"

    Bir kesim sizi komik ve şirin bulurken diğer bir kesim itici buluyor, ortası yok gibi. Buna katılır mısınız nedeni nedir?

    - O kadar keskin olduğunu düşünmüyorum. Çok genç yaşta çok güzel kazanımlarım oldu. Genç yaşta Acun Ilıcalı ile çalışmak, talk show yapmak gibi büyük başarılar elde ettik. Biraz "Kim ki bu çocuk?", "N'oluyor bu kadar ilgi görüyor", "Torpili mi var?" gibi söylemler oldu. Mizah yapan herkes, örneğin Cem Yılmaz'ın gösterisi yayınlanıyor "Komik değil, komik", komedi dizisi/filmi çıkıyor "Bu dizi kötü, iyi"; atıyorum Gibi dizisi var çok seven var, hiç sevmeyen var. Mizah tartışılabilir hale geldi. Kutuplaşma ister istemez oluşuyor. Mizah sübjektif bir yerde. 

  • 8

    "EŞİMLE DE BİR KARİYER YÜRÜTMEK İSTİYORUM"

    Kendinizi geçmişe dönük izlediğinizde ya da Google'ladığınızda "Ben bunu nasıl yapmışım" dediğiniz bir olay var mı?

    - Her şeyi yerli yerinde ve zamanında yaptım. Bir pişmanlığım ve keşkem yok. Yaptığım şeyler beni bugüne getiren şeyler.


    İleride Eser Yenenler'in kariyer yolculuğu nasıl ilerleyecek?

    - Sahne işini seviyorum. Berfu ile iş yapmayı çok seviyorum. Eşimle de bir kariyer yürütmek istiyorum. Hem sahnede hem de içinde eşimin olacağı talk show hikayesini devam ettireceğim. Bunun için daha dijitale kafamı odakladım. Dijitalde talk show televizyonda Çok Güzel Hareketler Bunlar. Tiyatro sahnesi ve evde de Berfu'yla bir şeyler yapmayı hayal ediyorum. Dijital için eşimle birlikte bir şeyler yazıyoruz. Ancak mecra henüz belli değil.

  • 9

    "BERFU SOSYAL MEDYADA AŞIRI YETENEKLİ BİRİ"

    Eşinizin takipçi sayısı daha fazla. Sosyal medyadaki renkli paylaşımlara tepkiler nasıl, eşiniz mi siz mi daha fazla kazanıyorsunuz?

    - Bu işi birlikte yapmayı çok sevdik. Berfu dijitalde aşırı yetenekli biri. Sosyal medyadan ben çok kazanmıyorum benim olayım o değil eşim orayı domine ediyor. Ben Instagram'da ya da YouTube'da onun verdiği rolleri oynuyorum. İşi ve evi birbirine karıştıran bir insan olarak evimde aynı fikirleri konuşabildiğim biri olması da keyif veriyor. Onun sosyal medyasini da aile vitrinimiz olarak görüyoruz.
  • 10

    "ÇOCUKLARLA HİKAYEM TAMAMEN DEĞİŞTİ"

    Evli ve iki çocuk babasısınız. Evlilik ve babalık nasıl bir duygu, hayatınıza ne tür değişimler getirdi?

    - Çocuklar olunca hikayenin tamamı değişti. Yorumlama, geleceği planlama daha anlık yaşarken biraz daha geleceği düşünerek yaşamaya başladım. Yaptığım işlerde "Çocuğum beni izleyecek" gibi bir katman da olmaya başladı. Ev-iş dengesini doğru kurmak için bir mücadele veriyoruz. Baba olmayı her anlamda iliklerime kadar yaşıyorum.

    Çocuklarınızın ileride hangi sektörde olmasını istersiniz?

    - Hiç düşünmedim. Kuzey'i tiyatroya getiriyorum çok eğleniyor, sahneye çıkıyor. Mete'yi daha getirmedim ama Kuzey sahne işi yapabilir, bana benziyor. Mete'de de daha sayısal bir şeyler hissediyorum. Sağlık ve huzur olduktan sonra seçtikleri mesleğin önemi yok.
  • 11

    TARTIŞMALI KARİKATÜR

    Eleştirel mizahın sizce sınırı var mıdır?

    - Vardır... Eleştirel mizahta sınır, eleştirdiğin kişinin de buna gülebilmesidir. Benim kriterim bu.

    Bu noktada karikatür çizimi için "Ağır bir sövgü bulunmaktadır" diyerek dava açtığınız haberleri medyaya yansıdı. Buradaki ayrıntılar nedir, bir de kazanırsanız tazminatı Atatürkçü Düşünce Derneği'ne mi bağışlayacaksınız?

    - Pandemi döneminde katıldığım bir canlı yayından kesitler alınarak montajlanıp olmayan ve konuşulmayan bir şeyi varmış gibi gösteren bir video yüklendi sosyal medyaya. Katıldığım programın tamamını izlemeden, o videodan yola çıkarak bana haksız bir şekilde olmadığım bir kişi muamelesi yaparak, sanatın ve Atatürk'ün arkasına saklanarak beni çok yanlış ve zor durumda bırakan bir karikatür oldu. Burada sınır olması gerekiyor, en azından yapacağınız bir sanat malzemesiyse onun içeriğini oluşturan şeyi bilmelisiniz. Ben sahneye Atatürk şiiri okuyarak çıkmış ve sevgisiyle büyümüş bir insan olarak bunu hak etmedim. Bunun sanatın hiçbir yerinde de var olduğunu düşünmüyorum. Bu sebeple kazandığım parayı Atatürkçü Düşünce Derneği'ne bağışlayacağım, gerçekten Atatürk'ü destekleyen ve düşünen insanlarla paylaşacağım. Hayatımda hiçbir şakaya alınmamış ve herhangi bir şakada derdi bile olmamış bir adamım ama ilk defa bunu yapma zorunluluğu hissettim. Çünkü dünya görüşüme de hakaret olarak görüyorum bu karikatürü.
  • 12

    İşte Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve Eser Yenenler'in ekibin başında olduğu Çok Güzel Hareketler 2'nin ikinci bölümünden öne çıkan kareler...

    ÇOK GÜZEL HAREKETLER BUNLAR
    YENİ BÖLÜM TANITIMI (TIKLA İZLE)

  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız