Güneş koruyucu kullanırken bunlara dikkat!

Güneşin zararlı ışınlarına karşı güneş koruyucu kullanmak şart. Ancak güneş koruyucu kullanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. İşte bunlardan bazıları...

Haberler ntv.com.tr 26.06.2022 - 16:12 Son Güncelleme : 26.06.2022 - 16:19

  • 1

    Güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi her mevsim hatta her gün korumak gerekiyor. Bu nedenle güneş kremi kullanırken sizin için sıraladığımız bazı önemli noktalara dikkat etmenizde fayda var.

    İşte bu önemli noktalardan bazıları...

  • 2

    HER MEVSİM KULLANMAK

    Güneş koruyucunuzu yalnızca yaz aylarında ya da güneşli günlerde kullanmak gibi bir hata yapmayın. Her mevsim, hatta her gün güneş koruyucu uygulamalısınız. Aksi halde cildiniz güneşin zararlı ışınlarından etkilenebilir, cildinizde lekeler meydana gelebilir.

  • 3

    DOĞRU ÜRÜN KULLANIMI

    Her güneş kremi her cilde uygun olmayabilir, bu yüzden cilt tipinize ve günlük aktivitelerinize göre güneş kremi seçmelisiniz. Örneğin, cildiniz yağlıysa cilde daha iyi tutunan bir krem seçebilir, plajda olacağınız gün suya dayanıklı ürünler kullanabilirsiniz.
  • 4

    DOĞRU ZAMANLAMA

    Güneş kreminden tam anlamıyla fayda sağlayabilmek için yüzünüze güneşe ya da dışarı çıkmadan yaklaşık 20 dakika önce krem sürmelisiniz. 

  • 5

    TEMİZ BİR CİLT

    Güneş koruyucuları cilt üzerinde makyaj kadar olmasa da kalıntılar bırakır, bu nedenle cildinizi gün sonunda mutlaka temizleyin.

  • 6

    GENİŞ SPEKTRUMLU FORMÜLLER KULLANIN

    Hem güneşe karşı koruyan hem de cilt sorunlarıyla baş eden geniş spektrumlu koruyucular kullanarak, UVB ışınlarına karşı cildinizin yanmasını, yaşlanmasını ve cilt yapınızın bozulmasını önleyin.

  • 7

    GÜN İÇİNDE YENİLEMEK

    Güneş korucuyuları maalesef tek uygulamayla tüm günü geçirebileceğiniz ürünler değildir. Zaman geçtikçe etkinlikleri azalır ve yenilenmeleri gerekir. Bu nedenle güneş kreminizi çantanızda mutlaka bulundurun ve etkisi geçmeye başlayınca tekrar uygulayın.

  • 8

    ALTERNATİF ÜRÜNLER TERCİH ETMEYİN

    Güneş koruyucu yerine alternatif ürünler kullanmayın. Bu ürünler etkilidir ancak yeterli değildir. Güneş koruyucunuzla cildinizi tam korumaya alın. SPF'li fondötenler veya kakao yağı gibi alternatif ürünler güneş kremi ile aynı etkiyi yaratmayacaktır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız