Bir Hıdırellez geleneği: Oğlak dolması

İzmir’in Seferihisar ilçesinde Hıdırellez'in önemli simgelerinden biri olan Oğlak dolması yapıldı.

Haberler İHA 08.05.2022 - 15:25 Son Güncelleme : 08.05.2022 - 15:30

  • 1
    Her yıl köylerde şenlik havasında geçen kutlamalar pandemi sebebiyle bir süredir yapılmıyordu. Seferihisar kültürüne katkı sunmak isteyen Seferihisar Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, yörede Hıdırellez’in önemli simgelerinden biri olan oğlak dolması ile geleneği canlandırarak misafirlerine tanıtıyor.
  • 2

    Orta Asya, Anadolu ve Balkanlar’da baharın müjdecisi olarak kutlanan Hıdırellez, Türk kültürünün önemli parçalarından biri.

  • 3
    İzmir’in Seferihisar ilçesinin köylerinde de şenlik havasında kutlanan Hıdırellez, pandemi sebebiyle bir süredir kutlanamıyordu.
  • 4
    Bölgedeki gelenekleri canlı tutmak için çalışmalar yapan Seferihisar Hanımeli Kadın Kooperatifi, kültürü canlandırmak adına Hıdırellez’in simgeleşen lezzeti oğlak dolması ile misafirlerini ağırlayarak Seferihisar’da Hıdırellez kültürünü tanıttı.
  • 5
    Seferihisar’ın Hıdırellez adetlerini anlatan Seferihisar Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Fikriye Sayarer Evin  "Bu dolmamız, içini pirinç ve ciğerle kavurarak hazırladığımız bir dolma. Üstüne yine oğlağımızın iç yağını gömlek yağını koyup fırına veriyoruz" dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız