10 provokatör sinemacı

Filmleriyle, açıklamalarıyla, setteki olaylarıyla beyazperdenin en 'olay' 10 yönetmeni.

Haberler 30.08.2012 - 10:53

  • 1

    10 provokatör sinemacı

    Filmleriyle, açıklamalarıyla, setteki olaylarıyla beyazperdenin en 'olay' 10 ismi.
  • 2

    Sacha Baron Cohen

    Cohen'in saldırgan mizahının arkasında, ABD'nin önyargı ve paronayalarıyla dalga geçerek ve sterotipleri kullanarak yaptığı sağlam bir kültürel eleştiri bulunuyor.
  • 3

    Lars von Trier

    Trier'e göre 'İyi bir film ayakkabınızdaki çakıl taşı gibidir. Sizi rahatsız eder'. Filmlerini kendini provoke etmek için çektiğini söyleyen yönetmen, bunu yapabilmek için, kendinin olmayan bir konuyu ve bakış açısını alıp daha sonra onu savunmaya başladığını belirtiyor.
  • 4

    The Yes Men

    Eğer ABD Ticaret Odası sizi filminiz yüzünden dava ediyorsa, kendinizi provokatör olarak adlandırabilirsiniz. The Yes Men'in yaratıcıları aktivist ikili Jacques Servin ve Igor Vamos'un başına tam da bu geldi.
  • 5

    Ken Russell

    Russel'ın filmlerini tantanalı ve işe yaramaz olarak görebilirsiniz ya da takıntılı, tuhaf halleriyle onları kabul edebilirsiniz. D.H. Lawrance'ın eserinden uyarlama 1969 yapımı filmi 'Women in Love' ve zamanının dini en çok tartışan filmlerinden biri olan 1971 yapımı 'The Devils' ile Russel provokatörlüğe hiç de yabancı değil.
  • 6

    John Waters

    Waters, eşcinsel Divine'ın köpek dışkısı yiyerek kameraya saldırdığı'Pink Flamingos' filmi ile beyazperdeye 1972 yılında giriş yapmıştı. O zamandan beri kariyerini, kara mizahın provokatörlüğü üzerine kurdu.
  • 7

    Michael Haneke

    Birçok sinemacı karakterler ve seyirci arasında duygusal bir bağ kurmaya çalışırken Haneke seyirciyi neredeyse yok sayıyor. 'Filmlerimde seyirciye 'tecavüz' etmekle suçlanıyorum ve evet bunu kabul ediyorum. Çünkü her film bir şekilde seyirciye 'tecavüz' eder. Ben ise bunu yaparken seyirciyi özgürleştirmeye çalışıyorum.'
  • 8

    Catherine Breillat

    Fransız provokatör Catherine Breillat, bir genç kızın cinsel uyanışını anlattığı, yarı-otobiyografik, 1976 yapımı 'A Real Young Girl' filmi ile listedeki yerini alıyor. 20 yıldır yasaklı olan bu filmden sonra da cinsel paradoksları ve dürtüleri incelediği oldukça iddialı işlere imza attı.
  • 9

    Michael Moore

    Moore, 'Sicko' ile ABD sağlık sistemini, 'Fahrenheit 9/11' ile Irak Savaşı'nı, 'Bowling for Columbine' ile silahlanmayı inceleyen ve eleştiren filmler yapmanın yanı sıra bazı sert açıklamalarıyla da provokatörlüğünü sürdürüyor.
  • 10

    Werner Herzog

    Herzog'un renkli karakterler olan ilgisi filmlerinin merkezine yerleşirken aynı zamanda 'Grizzly Man', 'Fitzcarraldo' ve 'Into the Abyss' gibi filmleriyle insan doğasından hukuk sisteminin gerçeklerine kadar birçok olguyu sessizce su yüzüne çıkardı.
  • 11

    Harmony Korine

    Eğer bir provokatör değilseniz, Korine'in 'Spring Breakers' filminde yaptığı gibi, bahar tatili yapmak için hırsızlığa teşebbüs eden 4 kızın daha sonra uyuşturucu satıcıları ile işbirliğine girmesini konu alan bir filmde Disney'in sevimli yüzü Selena Gomez'i oynatmazsınız.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız