2016 Nikon-Walkley ödüllerini kazanan fotoğraflar

Avustralya'da verilen Nikon-Walkley ödüllerini kazanan birbirinden dikkat çekici fotoğraflar...

Haberler ntv.com.tr 19.10.2016 - 07:36

  • 1

    Melbourne Bale Birliği dansçısı

    Jason Edwards, dansçı Kristy Lee Denovan’ın fotoğrafını Avustralya’nın Melbourne şehrinde, Princess İskelesi’nde çekti.

  • 2

    Afganistan’da saldırıya uğrayan bir hastane

    Andrew Quilty’nin Afganistan’da çektiği fotoğrafta, Baynazar Muhammad Nazar adı 43 yaşındaki dört çocuk babası bir hastanın ameliyat masasındaki hali yansıtılıyor. 3 Ekim’de Amerikan AC-130 savaş uçağının hastaneye yaptığı saldırıda 41 kişi hayatını kaybetmişti.

  • 3

    Tellerin ardından

    Iraklı sığınmacı Abdullatif Almoftaji, Papua Yeni Gine’deki Manus Adası’nda bulunan Lorengau kasabasında tel örgülerinden arkasından bakıyor. 17 yaşındaki Almoftaji, üç yıl önce Avustralya’ya girmeye çalışırken yakalandı. Brian Cassey’in hapishanede fotoğrafladığı genç, alkollüyken yiyecek çalma ve benzeri suçlardan cezalandırıldı.  

  • 4

    Boksör genç

    Fotoğraftaki kişi, boksör Johnny Addo. 

    Çektiği fotoğraftan dolayı Marc McCormack için ödül ekibi, “Özel hikayelerin, göz alıcı portreleri sunmanın yaratıcı yollarını buluyor" dedi. 

  • 5

    Hayatının değişimini beklerken...

    Eddie Jim’in çektiği fotoğrafta, sekiz yaşındaki Koko Makura başrolde. Papua Yeni Gine’deki Popondetta Köyü’nde yaşayan Makura’nın bacağı, henüz iki yaşındayken bir ev kazasında kırıldı. Makura fotoğrafta, Avustralya’daki bir hastanede hayatını değiştirecek ameliyatı olmayı bekliyor.  

  • 6

    Hasta yatağıyla cenazede

    Bu kalp acıtan fotoğrafta, oğul babasının cenazesine hasta yatağıyla katılıyor. 17 yaşındaki Brendan Powell, tedavi gördüğü hastaneden babasının cenazesi için çıktığında ortaya çıkan hüzünlü anı Annette Dew ölümsüzleştirmiş.

  • 7

    Karşıt görüş kavgası

    Fotoğraf, Alex Coppel’in teknik ve hikaye anlatma yeteneğini ortaya koyuyor. Sokaktaki şiddeti yansıtan fotoğrafta, Avustralya’daki Birleşmiş Vatanseverler Cephesi üyeleri ile ırkçılık karşıtı protestocuların kavgası gösteriliyor.

  • 8

    Çaresizliğin fotoğrafı

    2015 yılında bütün dünya Suriye, Irak, Afganistan, Kuzey Afrika ve başka ülkelerden çaresiz insanların kaçışına şahit oldu. David Maurice Smith’in Sırbistan’da yakaladığı kare, mültecilerin umutsuzluk ve çaresizlik dolu yolculuğunu anlatıyor.

  • 9

    Sokakların öfkesi

    14 yaşındaki Elijah Doughty’nin ölümünün ardından Avustralya’nın Kalgoorlie şehrinde pek çok kişi ırkçılık yapıldığı gerekçesiyle öfkesini yansıtmak için sokaklara döküldü. Danella Bevis’in yakaladığı kare, bir aile ve toplumun keder ve öfkesini yansıtıyor.

  • 10

    Trajik kaza

    Scott Barbour’ın fotoğrafına, 2015 MotoGP of Australia yarışı esnasında yaşanan trajik bir olay yansıyor. Yarış, motorların tekerleklerinin arasında kalan martıyı canından ediyor.

  • 11

    Dalgalara karşı

    Cameron Spencer futbol, tenis ve dalga sörfü gibi spor dallarında yakaladığı dikkat çekici fotoğraflarıyla tanınıyor. Bu fotoğraf da sörfçü Jason Finlay’ın 2016 Shark Island Challenge yarışı esnasında yakalanmış eşsiz bir anı yansıtıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız