Akbank Caz'ın yıldızları

Akbank Caz'ın yıldızları

Haberler 25.09.2009 - 12:41

  • 1

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Terje Rypdal: Kırk yıl gibi uzunca bir süredir Kuzey Avrupa cazının en üretken isimleri arasında yer alan Norveç kökenli gitarist Terje Rypdal Clapton ve Hendrix gibi ikonlardan esinlenerek geliştirdiği gitar tekniği ve zaman içinde caz, rock, klasik ve ambient gibi türleri bir potada eriterek oluşturduğu benzersiz içerikle ECM etiketinin ve caz dünyasının simge isimlerinden biri haline geldi.
  • 2

    Akbank Caz'ın yıldızları

    İlhan Erşahin: İlhan Erşahin'in Turkiye'deki izleyici kitlesi tarafindan merakla album çıkarması beklenen projesi Istanbul Sessions, 2009/2010 sezonuna hızlı bir giriş yapıyor. Saksafon ve Rhodes ile yarattığı harikalarla dünya çapında markalaşmış olan Ilhan Erşahin'e, Alp Ersönmez'ın groovy bası, Turgut Alp Bekoğlu'nun güçlü davulları ve İzzet Kızıl'ın kıvrak ritimlerinin eşlik ettiği Istanbul Sessions'ın yıllardır beklenen (Erik Truffaz'nın da konuk olduğu) albümü raflarda yerini alırken, Istanbul Sessions, Akbank Caz Festivali kapsamındaki Kampüste Caz serisinde öğrencilerle buluşuyor, müzikten, hayattan, sanattan bahsediyor; sohbet yine müzikle akustik mini konserlerle başlıyor.
  • 3

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Evo Trio: Festivalin bu yıl ilk kez sunduğu Cazlı Brunch’ın konukları EVO Trio olacak. Türkiye’nin genç kuşak caz gruplarından EVO Trio, 2006’da kurulduğu günden beri caz ve doğaçlama müziği üzerine çalışmalar yapıyor. Repertuvarında caz standartlarına ve bestelerine yer veren grubun en önemli özelliği caz, blues, country müziklerini özgür doğaçlama unsurlarıyla birleştirmeleri. 2007 Akbank Caz Festivali, 2008 İstanbul Uluslararası Caz Festivali, 2008 Eskişehir Caz Festivali, 2008 Karya Caz Günleri, 2007-2008 Kadıköy Caz Günleri, 2008 Barışarock Festivali ve 2007 Bükreş Müzik Festivali gibi birçok festival bünyesinde, üniversitelerde ve İstanbul’un çeşitli önemli mekânlarında konserler verdiler. Ekip bu yıl yayınlanacak albümleri üzerinde çalışmaya devam ediyor.
  • 4

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Jose James: Eleştirmenlerin “hip hop jenerasyonundan kusursuz bir caz müzisyeni” olarak nitelendirdiği Amerikalı vokal Jose James, usta yorumuyla uzun zamandır geniş bir hayran kitlesini peşinden sürüklüyor. Hip hop, caz ve soul türlerini başarılı bir şekilde harmanlayan sanatçı, John Coltrane, Marvin Gaye ve Billie Holliday gibi isimlerden esinlendi. Müzik tarzıyla 70’lerin caz ikonları Gil Scott ve Terry Callier’i anımsatan James, 2008 yılında ilk albümü “Dreamer”ı piyasaya sürdü. North Sea Jazz Festival, Vitoria Jazz Festival, London’s Royal Festival Hill gibi dünyaca ünlü festivallerde sahne alan sanatçı, 2008’de Gilles Peterson’ın Brownswood plak şirketinden çıkardığı bu çalışmasıyla 2008 yılının en iyi 50 caz albümünden birine imza atmayı başardı.
  • 5

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Andy Votel: Kendini “eski plakları toplayarak yeni parçalar miksleyen biri” olarak tanımlayan Votel, taşıdığı farklı kimliklere ek olarak, özellikle 2000’lerde Manchester kulüplerinde DJ’lik yapan önemli müzikal simalardan biri oldu. Son yılların en gözde plak şirketlerinden Finders Keepers’ın favori isimlerinden biri olan ve aynı zamanda prodüktör/grafik tasarımcı olarak Death In Vegas, Badly Drawn Boy ve Lamb gibi isimlerle çalışan Votel’in çalışmalarında birçok farklı tarzın birbirine maharetle yedirildiğini görmek mümkün. Votel, 1960’ların ve 1970’lerin saykodelik, progresif, folk ve krautrock gibi farklı tarzları arasında yolculuk yaparken, bu karmaşık yapının içinden deneysel ve etkileyici bir karışım ortaya çıkarıyor.
  • 6

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Cecil Taylor: Ses ve müziğe yaklaşımıyla tüm kalıpları yıkan, eleştirmenler tarafından çağdaş müziğin en önde gelen kişiliklerinden biri olarak kabul edilen piyanist Cecil Taylor, 1956’da yayınladığı ilk albümü “Jazz Advance” ile avangart cazın öncüsü konumuna geldi. Taylor, klasik caz akımlarının aksine kompleks ve yeni tarzlar üzerinde yoğunlaşarak, çok genç yaşta müzik otoritelerinin dikkatini çekmeyi başardı. 1962’de Down Beat dergisi tarafından “caz dünyasının yeni yıldızı” olarak lanse edilen sanatçı, günümüze kadar seçtiği yoldan asla ödün vermedi. Taylor, aynı derginin caz anketlerinde de 1980’den başlayarak 1992’ye kadar 13 yıl boyunca en iyi piyanist seçildi. Festival kapsamında vurmalı çalgılar konusunda gerçek bir deha olarak kabul edilen Tony Oxley ile sahne alacak olan sanatçı, müziğini tiyatro ve şiir ile sarıp sarmaladığı, en ince ayrıntıların üzerinde alabildiğine titizlikle durduğu etkileyici bir performans sergileyecek.
  • 7

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Burçin Büke: İlk müzik eğitimini babasından alan ve on yaşındayken ilk konserini veren Büke, 1977 yılında açılan “Harika Çocuk” sınavını kazanarak Mithat Fenmen ve Gülay Uğurata ile piyano, İlhan Baran ile de teori ve kompozisyon çalışmalarında bulundu. Türkiye’nin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyanistlerden biri olarak anılan Burçin Büke, piyanist kimliğinin yanı sıra başarılı bir besteci, klasik müzik virtüözü ve çok iyi bir caz doğaçlamacısı olarak da tanınıyor. Sanatçı; Kuzey Almanya Radyo Orkestrası, Amerika’da West Palm Beach, İtalya’da Lanciano dışında birçok önemli orkestralarla çok sayıda ülkede konserler verdi.
  • 8

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Grand Pianoromax: 2004’te piyanist Leo Tardin’in yarattığı tek kişilik dev “Grand Pianoromax”, olağanüstü yorumlarıyla caz, elektronik müzik, hip hop'ı harmanlamasından doğdu. Leo Tardin’in 1999 yılında Montreux Jazz Festivalinde “International Piano Solo” yarışmasında ödül kazanmasıyla başlayan serüvenin ardından 2004 yılında ilk albüm olan “Starlite”ı piyasaya süren Grand Pianoramax, albümde aynı zamanda Nusprit Helsinki ve Domu remikslerine de yer verdi. 2005 yılında “Obliqsound” albümünü yayınlayan proje, 2008 yılında “The Biggest Piano in Town” adlı albümü yayınlayarak caz dünyasında büyük bir çıkışa imza attı. CocoRosie’den Celena Glenn aka Black Cracker’ın da eşlik edeceği bu etkileyici performans festivalin bu yılki en ilginç sürprizlerinden…
  • 9

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Imer Demirer: Demirer 12 yaşında trompetle tanıştı ve 10 yıl süren klasik eğitimin ardından İstanbul Konservatuarı’ndan mezun oldu. Genç yaşına rağmen uluslararası festivallerde sıklıkla yer alan İmer Demirer; Wynton Marsalis, Butch Morris ve Herbie Hancock gibi isimlerle sahne aldı. Demirer, Acid Trippin’, İstanbul Caz Dörtlüsü, Emin Fındıkoğlu Group, TRT Jazz Orchestra ve EBU Jazz Orchestra gibi önemli projelerde de yeraldı. Miles Davis, Clifford Brown, Wayne Shorter, Lee Morgan ve Wody Shaw gibi önde gelen isimlerden oluşan geniş bir beğeni listesi olan İmer Demirer Türk Caz müziğinin şimdiden en saygın ve önemli trompet sanatçılarından biri olarak tanımlanıyor.
  • 10

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Cenk Erdoğan: Türk modern caz dünyasının en başarılı isimlerinden Cenk Erdoğan, kendi adını taşıyan triosu ile birlikte festival programındaki yerini alıyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi’ndeki eğitimi sırasında, Kamil Özler, Neşet Ruacan, Aydın Esen, Ali Perret, Can Kozlu ve Kent Mete ile çalışma şansı yakaladı. 2000 yılında kurduğu “On CUE” adlı grupla çalışmalarını sürdürürken bir yandan ARIA bünyesinde dizi ve film müzikleri yaptı. Berklee College Of Music’te perdesiz gitar ve Türk makamları temalı atölye çalışması büyük ilgi gördü. Erdoğan Mircan Kaya ve Gevende ile stüdyo çalışmaları da gerçekleştirdi.
  • 11

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Fahir Atakoğlu: Dünyaca ünlü piyanist ve bestecimiz Fahir Atakoğlu, başarısı pek çok uluslararası ödülle tescillenmiş bir isim. Senfonik çalışmaları ve film müzikleri ile de dikkat çeken Atakoğlu'nun çalışmaları Avrupa ve özellikle de Amerika'da pek çok müzik festivalinde izleyiciyle buluştu. Sanatçı, müziğindeki kendine has ritmik, melodik ve armonik özellikleri besteci duyarlılığıyla birleştirerek dinleyicilerine ulaştırıyor. Değişik müzik kültürlerini ustalıkla harmanlayan Atakoğlu’nun müziği, orijinalliğinin yanı sıra, kendi doğduğu topraklarla kurduğu muhteşem bağla dikkat çekiyor. 1994'te çıkan ilk albümünü takiben aralarında Amerika'nın bulunduğu 17 ülkede toplam 14 albüm çıkarmış olan Atakoğlu'nun albümleri bugüne kadar 2 milyondan fazla sattı. Jazziz ve Jazz Times gibi prestijli caz yayınları tarafından övgüyle karşılanan sanatçıya efsanevi basçı Matthew Garrison ve dünyanın en iyi davulcularından kabul edilen Horacio El Negro Hernandez eşlik edecek.
  • 12

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Joe Lavano: Joe Lovano, 80’lerin sonundan bu yana caz müziğinin en önde gelen ve verimli tenor saksafoncularından biri oldu. Aldığı birçok ödülün yanı sıra 2000 yılında “Best Large Ensemble” dalında Grammy ödülü de kazanan Berklee mezunu Joe Lovano, geleneksel köklerden beslenmesine rağmen modern, dinamik ve yenilikçi yorumlarla tanındı. Çoğu Blue Note etiketiyle yayınlanan albümlerinde Dave Holland, Michel Petrucciani, John Abercrombie, Ed Blackwell, Paul Motian ve Hank Jones gibi isimlerle birlikte çalıştı. Lovano’nun farklı enstrümanlar da çaldığı ve ilk olarak 2007 yılında bir araya gelen Us Five projesi, özellikle bünyesinde iki davulcunun yer alması ile dikkat çekiyor.
  • 13

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Justin Adams: Robert Plant’in son dünya turnesinde İstanbul dahil olmak üzere birlikte sahne aldığı Justin Adams, günümüzün en yaratıcı gitarist ve bestecilerinden biri olarak anılıyor. Yirmi yılı aşan kariyeri boyunca özellikle Arap ve Afrika müziği ile yakın ilişkiler kuran bu parlak sanatçı, aynı zamanda Brian Eno, Robert Plant, Natacha Atlas ve Jah Wobble gibi önemli müzisyenlerle de ortak projelerde yeraldı. Juldeh Camara ise dünya müziği arenasında kemanın Afrika kıtasındaki atası olarak bilinen, tek telli “ritti”nin en önde gelen virtüözlerinden biri olarak tanınıyor. İkilinin ilk ortak çalışmaları “Soul Science” BBC World Music ödülünü kazandı. İki yıla yayılan bir süre boyunca dünyanın çeşitli yerlerindeki festivallerde çalan ikili, 2009 yılında ise ikinci çalışmaları olan “Tell No Lies”ı yayınladı.
  • 14

    Akbank Caz'ın yıldızları

    konstruKt: konstruKt 2008’de doğaçlama müzik üretmek ve kaydetmek amacıyla kuruldu. Grubun merkezini oluşturan üç müzisyen, konserlerinde misafir sanatçılara sıkça yer veriyorlar. Rehearsals Pt.2 & 3, Improvisor Vol.1 ve Maki adlı çalışmalar 2008’de, o yıl kurdukları internet plak şirketleri “re:konstruKt” ve “Clinical Archives”dan yayınlandı. Bu dönemde nefeslilerde Korhan Futacı gruba eşlik etti. 2009’da ilk albümleri “Akustikelektrik”i yine nefeslilerde Korhan Futacı’nın katılımıyla kaydetti ve Hollanda’da WM Recordings adlı plak şirketinden yayınladı. Grubun en önemli çalışmalarından biri ise, bu yıl özel bir konser için İstanbul’a gelen Avrupa özgür cazının önde gelen isimlerinden Peter Brötzmann’la bir albüm kaydetmek oldu.
  • 15

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Ketil Bjørnstad: 50’nin üzerinde albümde yer alan Ketil Bjørnstad ise müzisyen kimliğinin yanı sıra besteci, aranjör, yazar ve eleştirmen olarak da tanınıyor.
  • 16

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Marilyn Mazur: Perküsyonist, piyanist ve besteci Marilyn Mazur, önce bale ve piyano eğitimi aldıktan sonra 1975’te perküsyonist bir ekip olan Six Winds grubunu kurdu. 1985'te Miles Davis orkestrasına katıldı. Ardından Gil Evans, Wayne Shorter ve Jan Garbarek ile sahne ve stüdyo çalışmaları gerçekleştirdi. Daha sonra “Future Song” ve “Percussion Paradise” adlı gruplarda yer aldı ve Down Beat dergisi tarafından 1989,1990 ve 1995 yıllarında “dünyaca tanınması gereken bir perküsyon ustası” olarak taçlandırıldı. 2001 yılında, prestijli “Jazzpar” ödülünü kazandı. Marilyn Mazur; ziller, çıngıraklar, ahşap vurmalılar ve davullar arasında kaybolan sıra dışı performanslarıyla tanınıyor. Müziğinde zengin ve enstrümanlarla dolu öyküler anlatmayı seven, dünyanın pek çok ülkesinden topladığı otantik enstrümanlarla ciddi bir koleksiyonun da sahibi olan Mazur, özellikle Çin'den Afrika'ya kadar çeşitli kültürlerdeki perküsyon geleneği üzerine de uzman bir isim.
  • 17

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Niyaz: Dünya müziğini 21.yy'a taşıyan topluluk Niyaz, hipnotize edici melodileri ve ritimleri ile uzun yıllardır isimlerinden sıkça söz ettiriyor. “The Matrix: Revolutions”, “Alias” ve “The Agency” gibi önemli projelerle sesini geniş kitlelere ulaştıran tılsımlı vokal Azam Ali ile çalışmalarını sürdüren topluluk; daha önce iki kez Grammy adayı olan ve Seal, Alanis Morissette, Khaled, Paul Oakenfold ve Cirque De Soleil'le yaptığı çalışmalarla hatırlanan Carmen Rizzo ile de çalışmıştı. Niyaz, sufilerin sakin ve gizemli dünyasını Fars ve Hint kültürleriyle harmanlıyor.
  • 18

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Richard Bona: Kamerun kökenli dünyaca ünlü bas sanatçısı Richard Bona, müzisyen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Doğuştan gelen şansı ve yeteneği sayesinde sadece beş yaşındayken kendi enstürmanlarını yapmaya başladı. Bona, aralarında Manu Dibango, Salif Keita, Jacques Higelin ve Didier Lockwood gibi önemli isimlerin de olduğu müzisyenlerle sahne çalışmaları yaptı. Çalışmalarına New York’ta devam eden Bona; Larry Coryell, Randy Becker, Mike Stern ve Steve Gadd gibi isimlerle birlikte çalışarak sanatına yeni boyutlar kazandırdı. 1998 yılında Harry Belafonte’nin Avrupa turnesinin Müzik Direktörü olan sanatçı, ilk solo albümü olan “Scenes of My Life”’ı da bir yıl sonra piyasaya sundu. Bunun ardından, 2002 yılında Pat Metheny Group ile kapsamlı bir dünya turnesine çıktı. Beşinci stüdyo albümü “Tiki”de John Legend ile “Please Don’t Stop” şarkısını seslendiren Bona, müzik listelerinde uzun süre üst sıralarda yer almıştı.
  • 19

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Aki Takase: Japonya’nın caz dünyasına armağan ettiği en önemli isimlerden biri olan Aki Takase henüz üç yaşındayken piyano dersleri almaya başladı. İlk profesyonel konserini 1981 yılında Berlin Filarmoni ile verdi. Cecil McBee, Joe Henderson, Alexander von Schlippenbach, Eugene Chadbourne, Han Bennink, Evan Parker, Paul Lovens, Rudi Mahall ve Fred Frith gibi önemli isimlerle birlikte çalıştı. Çok sayıda ikili ve üçlü çalışmalarda yer alan Takase, solo projelerinde ise Ellington, Monk, Dolphy, W.C. Handy, Fats Waller ve O. Coleman gibi isimlerin çalışmalarına yöneldi. 2004 yılındaki “Plays Fats Waller” çalışması Almanya’da yılın en iyi caz albümü seçildi. Konserde, Violent Femmes’dan John Zorn’a kadar çok sayıda müzisyenle ortak çalışmalar yapmış gitarist Eugene Chadbourne ve davulda emprovizasyonun önemli ismi Paul Lovens’in yanı sıra Rudi Mahall ve Nils Wogram Takase’ye eşlik edecekler.
  • 20

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Geraldine Laurent: “Time Out Trio” ülkesinde eleştirmenlerin “muhteşem” olarak değerlendirdiği genç Fransız saksafoncu Geraldine Laurent’in caz geleneğini özümsemiş ama kendine özgü coşkulu ruhunu ortaya koymaktan da çekinmediği ilk projesi. Tavizsiz, risk alan, yüksek tempolu ve adeta bir fırtına gibi hoparlörlerden patlayan bu müzikte Laurent’in kökleri Charlie Parker’a dek uzansa da; alto saksafonunun vahşi, zaman zaman viyaklayan ve atak tarzı da dikkate değer. Laurent’in müziğine yansıyan diğer isimler arasında Ornette Coleman, Cannonball Adderley ve Joe Harriott sayılabilir. Aralık 2006 tarihinde Paris’te bir stüdyoda kaydedilen albüm, Laurent’in gözüpek stiliyle örtüşen ve canlı bir kayıt etkisi yaratan kimliğe sahip. Çalışmada kendisine basta Yoni Zelnik ve davulda Laurent Bataille eşlik ederken her ikisi de soloları ile ortaya çok iyi bir karışım çıkarıyorlar.
  • 21

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Bik Bent Braam: Big Band ruhunu modern caz dünyasına ustalıkla uyarlamayı başarmış bir ekip olan Bik Bent Braam “Extremen” projesi ile festival programındaki keyifli yerini alıyor. On üç kişiden oluşan Hollandalı topluluk, piyanist ve besteci Michiel Braam’ın öncülüğünde 1986’da kuruldu. Kelimenin tam anlamıyla gerçek bir performans grubu olan ve eleştirmenler tarafından övgüyle karşılanan Bik Bent Braam’ın belki de en önemli özelliği, konserlerinde doğaçlama çalarak izleyicilerine farklı ve benzersiz bir deneyim yaşatmaları. 2002’de çıkardıkları “Bik Bent Braam Goes Bansai” albümü Hollandalı müzik otoriteleri tarafından yılın en iyi caz albümü olarak gösterilirken, 2004 yılında yayınlanan “Growing Pains” albümü topluluğun artık inkar edilemeyecek başarısının bir kanıtı oldu.
  • 22

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Trio 3: Trio 3 topluluğunu oluşturan grup üyeleri Oliver Lake, Reggie Workman ve Andrew Cyrille, geleneklerin dışına çıkarak, sınır tanımayan enerjik ve emprovize stilleriyle modern caz dünyasının en tanınmış topluluklarından biri haline geldiler. Cazın tüm farklı ses ve renkleri harmanlayarak müziği geleceğe taşımayı hedefleyen Trio 3, cazın geçmişini göz önüne alarak John Coltrane, Mary Lou Williams, Herbie Mann, Art Blakey, The World Saxophone Quartet, Lou Reed, Richard Muhal Abrams, Cecil Taylor gibi usta isimlerle sahne ve stüdyo çalışmaları yaptı. Müzik konusunda sınır tanımayan topluluk, “hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için” felsefesiyle avangart, klasik caz, blues, be-bop ve daha birçok türü performanslarıyla harmanlayacak.
  • 23

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Carl Ludwig Hübsch: Carl Ludwig Hübsch, neredeyse soluk kesecek kadar heyecanlı ve aynı oranda mütevazı tınılarıyla bu yıl Akbank Caz Festivali’nde dinleyenlere farklı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Hübsch’ün kendi yazdığı parçalarını çağdaş caz müziği ve doğaçlama ile harmanlayan üçlü, yurtdışında verdikleri sayısız performansla müzikseverleri kendilerine hayran bırakmayı başardı.
  • 24

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Vassilis Tsabropoulos: On yaşında UNICEF’in açtığı bir yarışmada birinci olan dahi çocuk Vassilis Tsabropoulos günümüzün en önemli Yunan piyanistlerden biri olarak anılıyor. Yunanistan’da aldığı eğitimi uluslararası arenada Paris Konservatuarı, Salzburg Akademisi ve New York Juilliard School’daki çalışmaları ile pekiştiren ve son olarak geçtiğimiz yıl “The Promise” albümünü yayınlanan Tsabropoulos, resital ve konçertolardan oluşan zengin repertuvarı ile aralarında Çek Filarmoni, Budapeşte Oda Orkestrası, Sofya Filarmoni ve İtalya Radyo Orkestrası’nın da olduğu birçok önemli Avrupa orkestrası ile birlikte çaldı. Sanatçı, Bach, Beethoven, Mozart ve Chopin gibi klasik isimleri yorumlamasının yanı sıra, repertuvarına Rahmaninof ve Prokofyev gibi Rus ekolünden isimleri de ekledi.
  • 25

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Yakuza: Asıl adı Can Utkan olan DJ Yakuza’nın kariyeri Tokyo’da çaldığı çeşitli kulüplerde başladı. 1999 yılında Türkiye’ye dönen ve Radio Oxigen’de çalmaya başlayan DJ Yakuza, ağırlıkla drum’n bass ve break-beat tarzlarına yönelse de kendine ait farklı ve zengin bir dil yarattı. DJ’liğin yanı sıra önemli caz müzisyenleriyle de ortak çalışmalar yapan sanatçı prodüktör kimliği ile de değişik projelerde yeraldı. Cem Yıldız, Richard Hamer ve Murat Uncuoglu ile birlikte, elektronik altyapıyı Türk folk müziği ve enstrümental biçimlerle harmanlayıp geleneksel vurmalı çalgılarla örülmüş çok sesli ve “jazzy” bir kurgu ortaya çıkardıkları Orient Expressions grubunu kurdu. 2008 yılında DJ olarak ilk çalışması “Labyrint” yayınlandı. Birçok ülkede performans gösteren DJ Yakuza, İstanbul’un en eklektik ve keyifli elektronik müziklerini yapan isimlerden biri olarak gösterilmeye devam ediyor.
  • 26

    Akbank Caz'ın yıldızları

    Düşler Akademisi: Generation Orchestra'nin kurucusu ve interaktif perküsyon sanatçısı J. Alfred Menhert’in katılımı ve yönetimi ile gerçekleşecek Düşler Akademisi Ritim Workshop, Alman çocuklar ve Düşler Akademisi ritim grubu öğrencilerini aynı platformda buluşturuyor. Çalışma, ritimlerle başlayıp emprovize caz melodilerine uzanacak. “Sprechzeit” isimli son albümüyle dikkatleri bir kez daha üzerine çeken Menhert, kalabalık grupları ustalıkla kontrol edebilen ve yaptığı müziğe dahil etmeyi başaran özel bir sanatçı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız